„Не искам“ не означава „не трябва“!!!

Не са никак малко семейните мъже, сблъскващи се със симптома на „студената съпруга”.
Естествено, че причината за нежелан секс винаги е била търсена в „безчувствените половинки“ /липса на обич и всякакви чувства, неблагодарност, егоизъм, изневяра и какво ли не още/. Защо се получава така? Причините могат да бъдат различни и ако изключим липсата на обич или изневяра, нека да се опитаме да разберем половинките си, като започнем от най-главното – здравето.

По принцип, липсата на сексуално желание може да бъде предизвикано от всяка болест, включително и от най-обикновената. Има и съвсем конкретни заболявания, които също могат да повлияят върху сексуалния ни живот. Гинекологични заболявания, проявяващи се със следните симптоми:
– болки ниско долу в корема;
– болки по време на менструация и/ или полов акт;
– „бучки“ и болки в гърдите.
Ендокринни заболявания /болести на щитовидната жлеза, захарен диабет/, протичащи със симптоми като:
– задушаване;
– висока температура, протичаща с треска;
– напрегнато, нервно състояние. Заболявания на вегетативната нервна система:
Симптоми:
– главоболие
– световъртеж
– слабост
Липсата на сексуално желание, заедно с изброените дотук оплаквания, е тревожен сигнал, че здравето на любимата половинка е разклатено и консултативният преглед при специалист е наложителен. Старата максима, че сексът оправя проблемите в семейните взаимоотношения, тук е невалидна.

Депресия:
Това също е болест и трябва да се лекува. Поставянето на такава диагноза вече е доста лесно, при наличие на характерни симптоми:
Тъга, притеснение, апатия или избухливост.
Намаляване на сексуалното желание
Нарушаване на съня Загуба на самочувствие.
Ако всички признаци са на лице, то по-добре е да се обърнете към психолог. Само трябва да изясните за себе си коя е причината – липсата на желание за секс или състоянието на депресия.
Самите вие трябва да излезете от този затворен кръг
Редовният секс е необходим на организма както храната, водата и съня, а неговото отсъствие може да стане основна причина за вашето заболяване. Но дори това наистина да е така, не си струва да правите секс насила. Ефектът ще бъде обратен.

Бременност
В началния период на бременността повечето жени изпитват усещания от типа на гадене, прилошаване, повръщане, виене на свят, отмаляване , както и чувство за малоценност – „Аз съм надебеляла и погрозняла! „ Какъв ти секс! Желанието им за интимна близост вероятно е напълно изчезнало.
Ако тя не е депресирана, не е бременна и не е болна, това означава, че проблемът е в отношенията между двама ви. И тогава би трябвало сериозно да се замислите.

Обидата
Някъде в подсъзнанието й може да има нещо скрито. „Не прощавам!“ Може би той забравя да изхвърли боклука, разхвърля чорапите си или наистина е виновен за нещо. Близките разправии или скандал може и да са завършили с примирие, но не и със спасителен компромис. „Няма да мисля за това сега, трябва да мога да прощавам и забравям“. Ние забравяме, но нашето подсъзнание – не!
Негативните емоции, дребните обиди постепенно се натрупват, а жените старателно ги крият и то дълбоко в себе си. И в един не много хубав момент чашата на търпението им ще прелее и те подсъзнателно ще се настроят негативно:
Защо да даряваме любов на човек, с когото не се разбираме? Ако се сърдите на съпруга си, то по-добре да му кажете всичко, а не да го измъчвате /всъщност себе си/ с постоянни откази за секс. Както показва практиката, мъжът така и няма да разбере и какво сте искали да докажете с това,_

Липса на оргазъм
Вие добре се познавате и сексът е станал прекалено еднакъв, а това означава кратък. Мъжете живеят с мисълта, че с постоянната партньорка не трябва особено да се стараят. Пък и за какво, наистина? На женския организъм му е все едно – за първи или за сто и първи път. По-често става обратното: в началото на отношенията емоциите ни заливат и да достигнем оргазъм е много лесно. А да получим оргазъм след години брак ще трябва да се постараем два пъти повече. И мъжете трябва да помнят това.

Не са доволни от тялото си!
Да, трябва да се обичаме такива, каквито сме. Мъжът вероятно не знае какво е целулит и няма да забележи излишните 2-3 килограма. Но! Да се обичаме не е толкова лесно, ако нямаме подкрепата от страната на партньора ни. Свободните жени търсят потвърждение на своята привлекателност в очите на другите мъже /приятели, обожатели, колеги/. Оценката на тези, които са привързани към един и същ партньор, почти изцяло зависи от неговото мнение. Ако една жена успее да научи съпруга си да й прави комплименти /работа трудна и по-скоро неблагодарна/, значи е постигнала много за семейния уют. Всяка жена е достатъчно мъдра, за да му подскаже, че е достойна за възхищение.

Умора
От целия свят като цяло и от един мъж конкретно. Става дума не за физическата умора, когато на жената й се иска да си легне и да заспи, а за емоционалната умора, когато тя няма желание дори да говорите, а пък да правите и любов“ Това в много случаи важи и за двама ви – искате тишина и спокойствие. Доставете си това удоволствие! Понякога просто е необходимо да си починете един от друг, да усетите липсата на другия, за да върнете свежестта 6 отношенията си.

Любовта е отминала, желанието е изчезнало.
И това се случва. Сексът е преди всичко емоции и чувства, а след това всичко останало. Какво се е случило между вас е просто да се определи, вие сами ще усетите. Ако в ежедневието и в бита могат да се избегнат такива „глупави мисли“, то в леглото такъв номер не минава. Да се дават съвети в подобни ситуация е сложно нещо. Може да успеете да си възвърнете угасналите чувства, може би не. Само едно може да се каже точно: сексът не е случай, когато „не искам“ означава „не трябва“. Просто всеки има нужда от разнообразие в живота си.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.
ЗАБРАНЕНО копирането на част или в пълен обем на статиите от блога без писменното разрешение на собственика на блога!
Статиите са авторски и незнанието на закона не осовобождава от отговорност!

Copyright © Здраве и красота - информационен блог