Piercing модерни, но предпазливи

Piercing манията има голямо присъствие у тиинeйджърите през последните 10-15 години. Идеята да си различен премина през всякакви нестандартни варианти за Tatoo и Piercing. Разбира се, като всяко чуждо тяло, обеците крият и своите рискове, след поставянето им на нетипично за нашето тяло място. Организмът ни реагира и могат да се получат инфекции. За това, добрата информираност по въпроса е от особено голямо значение.

Лятото е сезонът на тънките дрехи и голите пъпове и именно сега украшенията на телата се забелязват най – много.

На плажа един от най-разпространените Piercing-и е този на пъпа. Лъскави, цветни, подхождащи на банския и джапанките, те стават част от общата ни визия. Друга много модерна обица е фината обица с малко камъче на веждата. Нашумели през последните две години са и Piercing-ите за нокти, които завършват нашия маникюр. Там отново най-търсени са вариантите с малко камъче в края на нокътя. За мъжката половина от света, най-търсени са обеците за уши, които разширяват дупката на ухото – плъгове и тунели. Има няколко модела обеци -Piercing, които се използват в специализираните Tatoo -студия. Едни от най-популярните са Captive Bead Ring. Това са халки, за чието затваряне се използва топче, което се задържа от пружиниращото свойство на метала. Отварянето на обицата става като тя се разшири, в следствие на което напрежението спада и топчето се изхлузва само. Друг модел са така наречените обеци тип Барбел, която има няколко разновидности. Тя може да бъде права, извита или полукръг, като в двата си края има топче, задържащо се на горепосоченият принцип. Обеците за тяло могат да бъдат и Surface Bar – това е обица с извит накрайник, който намалява напрежението на тъканта, под която преминава. И последният вариант са небезизвестните -плъгове и тунели, които се използват за разширяване на вече съществуващ Piercing. Макар и модерни и ексцентрични, всички видове Piercing крият своите рискове, ако не са поставени както трябва. Добре е, когато решите да сложите такъв тип украшение по тялото си, да го направите при специалист, който ще го направи професионално без рискове за вашето здраве. От изключителна важност е качеството на   затварянето на бижуто. То трябва да става плавно, без засичане, но и да се стяга лесно, а при завинтена обица не трябва да има свободно пространство между щифта и топчето, което би довело до влизане на някаква тъкан и разраняване при отвинтване. В никакъв случай на ново пробита дупка, не трябва да се слага сребърна обица, защото среброто   се   окислява много бързо и предизвиква алергии и възпаления. Едни то най-добрите материали за обеци са -акрила, медицинската стомана, тефлона, ниобий и силикон. Тези материали са антиалергенни и не причиняват дразнения.

Ако непосредствено преди морето сте се решили да направите нещо ексцентрично за себе си и да сложите бижу на нестандартно място, можете гордо да демонстрирате своята нова придобивка, едва след като сте намазали добре мястото с висок фактор плажно масло. След старателното изпълнение на процедурата, можете да се отпуснете и да се наслаждавате на привлечените погледи…те надали ще са само заради едно малко украшение.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.
ЗАБРАНЕНО копирането на част или в пълен обем на статиите от блога без писменното разрешение на собственика на блога!
Статиите са авторски и незнанието на закона не осовобождава от отговорност!

Copyright © Здраве и красота - информационен блог