Безопасно изсветляване на тъмна коса – как?

Здравен блог - изсветляване на тъмна коса, правила

Как правилно отстраним старата боя, да направим косата по-светла, и да не ѝ навредим? За неподготвен човек задачата е сложна, крайният резултат не отговаря на очакванията.

А това какво влияние оказват на косата химическите препарати знае всеки. Как правилно да действаме, и какви средства са най-щадящи?

Подстригване, изсветляване – как да променим външния вид и да не навредим на косата?

Може би, първото, което прави жената, когато има труден период в живота, е да промени прическата или цвета на косата си, а понякога и едното и другото.

И брюнетка по невероятен начин се превръща в блондинка или в притежателка на огнено червени коси.

Но как да направим преобразяването, така че да не навредим на скалпа, тъй като често неправилният подход към тази процедура води до доста неблагоприятни резултати.

Ако жената е късо подстригана, то поправянето на последствията от неудачните манипулации няма да бъде толкова болезнено и продължително. А притежателките на дълги коси трябва добре да обмислят, преди да се решат на кардинална промяна на цвета.

Следва да се отчита и фактът, че ще бъде необходим постоянен контрол. Веднага щом корените пораснат, се открояват на фона на светлите кичури.

Това означава, че е необходимо редовно боядисване. Много небрежно изглежда жена, която е модерна прическа, дълга коса и прорасли корени, които са леко посивели.

Повечето дами не отчитат това обстоятелство и след това съжаляват за взетото решение за изсветляване на косата. Връщат се към предишния си външен вид и отново измъчват косата с химически средства, амоняк, оцветители.

Необходимо е дълго време за възстановяване, появява се косопад, желаният цвят не ви радва, тъй като сухият безжизнен цвят на косата е далеч от идеалния. Но ако правилно се подходи към решаването на проблема, то могат да се избегнат последствия като:

  • Пърхот;
  • Косопад;
  • Прекомерна сухота;
  • Избледнял цвят;

Средства за изсветляване на тъмна коса – да не навредим на скалпа и на косъма

Най-доброто решение е процедурата по изсветляване да се направи във фризьорски салон, в който работят хора с голям опит и често им се налага да правят косата по-светла.

Не трябва да се доверяваме на тези, които експериментират, не знаят точно пропорцията на средствата, времето, което е необходимо, за да бъде резултатът идеален.

Ако сте сигурни във възможностите си, има помощник, то можете да свалите старата боя и в домашни условия, като прибегнете до химически средства. Но има вариант за изсветляване с използване на натурални средства, като скалпът не страда и състоянието на косата само се подобрява.

Не се оспорва фактът, че бързото отстраняване на боята дава добри резултати, но въздействието върху косата е много силно.