Подмладяване: Какъв цвят боя за коса да изберем

Червена боя за коса от Agora BBeauty

Традиционно, когато става дума за продукти, които могат да ни направят да изглеждаме по-млади, ние най-често се замисляме за кремовете за лице. Така, обаче, пропускаме един важен момент, а именно, че цветът на косата и прическата играят ключова роля, а използването на боя за коса подпомага значително този процес.

Те не само са изключително важни сами по себе си, но също така и оказват влияние върху нашите възприятия и правят кожата ни да изглежда по един или друг начин. Да не забравяме и прическата, която също е важна и лесно може да ни направи с 10 години по-млади или не дай си Боже, по-стари.

Боя за коса – кои цветове да избягваме

Според експерти, които са посветили целия си живот и кариера на науката за стареенето, професионалните бои за коса на реномирани марки могат да направят повече, отколкото са в състояние дори най-скъпата козметика и професионалният грим.

Заедно с това, експертите ясно определят и няколко типа цветове и нюанси, които лесно могат да ни накарат да изглеждаме възрастни. Специалистите ни съветват да стои далеч от следните бои:

  • Пепеляво руси;
  • Черни;
  • Убити тонове;

Всички тези могат да направят дори и най-свежата и младолика кожа да изглежда твърде стара и повяхнала.

Каква марка боя за коса да си купим

На първо време, редно е да започнем от там, че боята за коса трябва да се избира много внимателно. Некачествените продукти лесно могат да съсипят добрата визия, а разликата в цената с по-качествените често е съвсем незначителна.

Специалистите накланят нещата натам, че е добре да се избират най-качествените марки и не бива да се прави компромис с това. Сред имената, които най-често се спрягат е “Agora BBeauty”. Името се свързва с това, че негови почитатели са редица известни личности и знаменитости, а повече от добра реклама.

Какви нюанси да изберем, за да изглеждаме по-млади

Топлите цветове са сред най-препоръчваните от експертите. Най-добрите коафьори настоятелно ни съветват да стоим колкото се може по-надалеч от студените нюанси, защото те ни правят да изглеждаме сухи, възрастни и повехнали.

Най-предпочитаните тонове в повечето случаи имат нещо медено в себе си или някакъв червеникав оттенък. Счита се, че тези нюанси правят хората да изглеждат по-младолики и придават нещо детинско, дори и ако сте се запътили настоятелно към третата възраст.

Съчетание между кафяво и русо

Според специалистите по отношение използването на боя за коса, то най-подмладяващата от всички комбинации е светло кафявата коса, която прелива към краищата към русо или има светли златисти кичури. Това не само ни прави млади, но ни придава и усещане за вкус към живота и здравословен външен вид.