Движението непременно добро ли е

бягане

Бързият отговор на този въпрос е – не. И с причина ти го казваме още в първото изречение.

Фитнесът, а и като цяло движението е повече от просто занимание от типа „ей така, за през зимата“. Не е вярна и генерализацията, че всеки във фитнеса „просто сваля ненужни килца“.

Някои от хората, които честичко прекарват време в залата сред уредите всъщност са там, защото движението се е превърнало в начин на живот. Важна част от доброто развитие на тялото, на организма (тук искаме да ти обърнем внимание и за състоянието на органите ти) е именно движението.

Дотук добре – беше лесно. Защо заглавието на този текст, част от нашия блог, обаче насочва съзнанието ти към някакъв проблем?

Истината е, че движението невинаги може да ти бъде от полза. Знаем, че и преди сме засягали този въпрос, но той е важен за цялостното ти здраве, така че позволи ни отново да те позанимаем с него.

Защо движението е важно

Вредата от движението е особена цел за някои противници на активния начин на живот. Преди да са ни посочили за първенци на клада, ще ти поясним какво имаме предвид под „противници“.

Някои компании прибират тлъсти суми заради това, че хората масово не се движат достатъчно, а разчитат основно на начина си на хранене, за да избегнат нуждата от редовно, всекидневно движение.

Ако и ти си от този тип хора, то тогава имаме едно единствено нещо, което можем да ти кажем – СЪБУДИ СЕ! Крайно време е да спреш да вярваш в Дядо Коледа и да погледнеш на света с чисти очи и доза реализъм.

Бицепси като на Скалата се правят с тежести, а плочките „се изкарват“ като възпиташ дисциплина в храненето си и работиш в залата и за коремните мускули. Т.нар. стягане може да се постигне само чрез редица правила, които за щастие или пък за жалост трябва да си наложиш сам.

Не чакай на стегнатото момче от рекламата да ти покаже „прекия път“ към пресата, а жена ти да чака да покажат „онази с хубавите бедра“, за да може и тя да поеме по късата и бърза пътечка към привличането на всеки мъжки поглед.

Рекламните лица живеят в кръговрат от безспирни тренировки и часове наред гладуване или подлагане на всякакви диети.

Ще се възползваме от тактичното и абсолютно нарочно поставяне на последната дума в предходното изречение, за да продължим четивото в логичната за темата посока. Храната.

Храната дава енергия

Прави са онези, които се позовават на това силно качество на храната, която хапваме. Не са прави, обаче онези, чието мнение подкрепя позицията, че САМО храната може да те превърне в „топ парче“. Не може – казахме ти нещо за вярването в Дядо Коледа само преди няколко минути.

За храната ще отделим повече редове в някой друг от нашите текстове, защото в заглавието обещахме на движението да му обърнем специално внимание. Когато говорим за тренировки, красиви тела и свежи, млади хора, то храната има основна позиция в темата.

Помни само, че храната ти е 80% от постигането на целта, или както се казва във фитнес средите: „Тренировка мога да пропусна, ама хранене за деня – не!

Движението като начин на живот – мога ли и аз, ти как успя

Тази част от четивото, което сме сигурни, че четеш с огромен интерес, ще бъде за хората като теб. Те, най-вероятно, се движат недостатъчно, но пък за сметка на това са усвоили основни правила в храненето си – знания, които по някакъв начин са им позволили да поддържат килограмите си в норма.

Защо, обаче хората от този тип, макар и понаучили това-онова, са в най-голяма опасност? Застрашени са от т.нар. „увисване“, ако спрат с правилното хранене, което, да бъдем честни, дори не е и толкова правилно, а се държи на принципа „по-малкото зло на масата“.

Ние от Zdraven-blog.com гарантираме, че при увеличение на ежедневното им движение дори само с една идея, тялото им ще постигне върхове, които те доскоро са мислили единствено за невъзможен потенциал.

Ето защо е важно движението ти да се превърне в начин на живот. Потта заедно с храната в чинията ти ще се сприятелят толкова бързо, колкото и бърза ще е скоростта, с която ще дойдат резултатите ти.

Физическото ти състояние ще бъде не просто добро, съвсем скоро ще започнеш да виждаш очертания, за които досега само си завиждал на онези в залата. Движението, обаче може и да е опасно.

Важно: Когато правиш упражнения, включващи повече от две мускулни групи (т.нар. комплексни упражнения), мисли за самото движение, което правиш във всеки един момент. Това въпросно фокусиране ще ти даде правото да почувстваш как тялото ти буквално „изпива ползата“ от движението. В противен случай може да се контузиш.

Какво излиза в крайна сметка

Изводът, който бихме могли да си извадим от написаното дотук? Изводът е, че ако не внимаваш, или прибързваш заради желанието ти за по-бърз напредък, може движението от благодат да се превърне във фатално острие.

Действай днес!