Как да изградим по-здрав имунитет в едно малко дете

изграждане на имунитет при децата

Децата безспорно са най-важното нещо в живота на човек и каквото и да правим, то ние се стремим към това те да са здрави и да растат щастливи. Какво обаче се случва, когато малкото ви човече постъпи в детска градина или друго учебно заведение?!

Тогава за родителите същински кошмар. Ежемесечно се опитват да се преборят с какви ли не вируси и настинки и често стигат до извода, че медикаментите съвсем не са най-рентабилното решение. В тази статия ще ви споделим наистина полезна информация за това как да изградите у малкото си съкровище здрав имунитет, така че то да се чувства видимо добре и да не страда от никакви краткосрочни заболявания.

Какво трябва да знаете за формирането на самия имунитет у децата

Формирането на имунитета стартира още, докато детето е в утробата на майката. Малките деца, тези, които са съвсем новородени или на няколко месеца, са защитени с майчини антитела. Докато израства детето преминава през различни критични периоди, в които изгражда своя имунитет. Като първи критичен период се счита времето след раждането, което обхваща до 28 – я ден.

Вторият критичен период е между 3 и 6 – и месец. Именно тогава майчините тела се разрушават в организма на детето. В този период децата са податливи на различни вирусни инфекции и е препоръчително да бъдете наблюдателни.

Третият период е между 2 и 3 – годишна възраст, тъй като през този период детето се среща с много повече хора и е напълно вероятно да боледува по-често от обикновено. Разбира се, винаги можете да му помогнете, ако се доверите на собствената си интуиция и онова, което ще прочетете в текста по-долу.

Как да укрепим имунитета                     

Много са начините чрез които да укрепите имунитета у вашите малки наследници. Закаляването се счита за един от най-разпространените както у нас, така и в много от останалите държави в света. Друг доказан метод си остава приемането на поливитамини, както и контрастните въздушни бани.

Безспорно едни от най-ефективните средства са тези на народната медицина, а именно приемът на чесън и лук. Колкото и да не ви се вярва тези два зеленчука са в състояние да извършат чудеса с вашите деца и да ги превърнат в едни напълно здрави малки човечета, които съвсем достойно да се изправят срещу всички онези вирусни инфекции и да ги победят. Лимоните също са прекрасен начин да подсилите детето си, особено през периода на вирусите.

Надяваме се статията да ви е от полза и да се радвате на спокойни дни, в които всички деца у дома да растат здрави и щастливи!