Как да лекуваме разширени вени на краката

Как се лекуват разширени вени ефективно

Ако до скоро лечението на разширените вени е било свързано задължително с оперативна намеса, то днес нещата изглеждат по един коренно различен начин.

Наблюдаваме ги в различни части на тялото, но като че ли най-често засягат повърхностните вени на краката.

Едни от основните симптоми са тежест, оттоци, болка, сърбеж. Всичко това се оказва крайно неприятно за хората, страдащи от този проблем, затова и те прибягват към премахването им.

Оперативно лечение – задължително ли е то

Много от вас може и да не са чували, но премахването на разширените вени вече не означава операция на всяка цена.

От известен период от време в нашата страна също започва да се прилага така нареченият „безкръвен” метод. Съвременните инвазивни методи притежават много повече предимства, в съпоставка с по-старите лечения.

Тези иновативни методи са лазерна аблация и склеротерапия на увредените вени.

При извършването на тези две процедури пациентът е в пълно съзнание, заради това, че той преминава единствено през местна упойка. Този тип лечение е възможно най-бързото, безболезнено и ефективно. Още на следващият ден пациентът е в готовност да се върне към нормален начин на живот, без да се изисква болничен престой.

Премахване на разширените вени и народната медицина

Възможно е да ви се появят уголемени кръвоносни съдове върху всяка една част от тялото. Най-често се наблюдава да се появяват по краката и лицето. Често те съществуват, но са невидими.

Този вид разширени вени всъщност умеят да причиняват много болка и затова една част от хората предпочитат да се възползват от доказаните ползи на народната медицина и да намалят до известна степен неприятното усещане и дискомфорта, които изпитват.

Какви са растенията, използвани в борбата срещу разширените вени?

Хамемалис

Това е едно от най-известните растения, на които хората са склонни да се доверят, в случай че искат да се отърват от омразните и неприятни разширени вени. Приготвянето на отварата не изисква почти никакво време и усилия.

За няколко минути можете да сварите билката и да приложите върху засегнатите участъци.

Конски кестен

Със сигурност това е едно от най-известните растения, използвани за премахването на разширени вени.

Може би ви е правило впечатление как върху опаковките на козметичните продукти, създадени за този вид заболяване, почти винаги присъства конският кестен.

Неговите циркулиращи свойства успокояват, подобряват функцията на кръвоносните съдове и по този начин водят до намаляване на размера им.

Можете да ползвате конски кестен дори и да нямате разширени вени, а умора и болка в краката след дълъг и изморителен работен ден.

Надяваме се, че сме ви полезни с информацията, свързана с това как да лекуваме разширените вени по краката и на какъв метод на лечение да се доверим.