Как да се храним през различните етапи от бременността

хранителен режим при бременни

Знаете ли, че храненето е едно от най-важните неща не само през бременността, но и през целия ни живот. Ако днес е денят, в който разбирате, че ви очаква най-прекрасното нещо в живота и до сега не сте били привърженик на здравословния начин на живот, то съветваме да се замислите сериозно върху това и да подобрите културата си на хранене. По този начин не просто ще успеете да дадете на бебчето всичко, от което се нуждае, но и ще можете да преминете през периода много по-леко и жизнено.

В тази статия имаме за цел да ви дадем полезни съвети и насоки за това как да се храните през всичките етапи от бременността. Както и сами ще се досетите, важно е да отделяте някаква част от времето си за приготвяне на вкусни и здравословни ястия, с които да подсилвате организма. За да се справяте брилянтно в кухнята, то съветваме да посетите доказали се кулинарни блогове, където ще откриете тънкости и тайни за постигането на истински кулинарни шедьоври.

Кои са основните съвети за хранене по време на бременността

Едно от най-важните неща е да приемате по 7-8 чаши вода дневно. В никакъв случай не прекалявайте с газираните, плодови или кофеинови напитки, тъй като е възможно те да повлияят негативно върху съня и цялостното ви състояние. Можете спокойно да ги заместите с прясно мляко или прясно изцедени сокове, разредени с вода.

Никога не правете грешката между храненията да се изкушавате от шоколад.  Помнете, че той ще увеличи енергията ви, но за изключително кратко време. Винаги избирайте да похапнете пълнозърнест сандвич, мюсли, сушени плодове или сурови ядки. Освен, че са богат източник на енергия, те ще дадат на вашето бебче всичко, от което се нуждае то.

Алкохолът е враг номер едно за бременните жени, особено, когато става въпрос за твърдите питиета като водка, уиски, коняк или други. Бъдете отговорни и съвестни родители и сами на себе си забранете приема на алкохол не само през първия триместър, но и през останалите. Позволено ви е единствено чаша вино по време на вечерното хранене, и то няколко пъти в седмицата.

Много бременни жени се оплакват от безсъние, породено от глад. За да не попадате и вие в подобна ситуация, то съветваме ви да вечеряте предимно с храни, богати на бавни въглехидрати. Препоръчваме ви порция печени картофи, ориз със зеленчуци или друго подобно.

Това са само част от съветите, които могат да ви бъдат от голяма полза по време на бременността. Онези от вас, разполагащи с повече свободно време, биха могли да прочетат и някой от останалите статии в сайта, и им гарантираме, че ще попаднат на множество идеи за неповторимо вкусно приготвени ястия по здравословни рецепти. Не пропускайте възможността да осигурите най-доброто за вас и вашето бебче.