Лазерна епилация – как да се подготвим

Лазерна епилация на крака

Ако се интересувате от лазерна епилация – тази статия е именно за вас.

Природата е покрила отделни части на човешкото тяло с по-гъсто окосмяване, което изпълнява определени функции – предпазва от пот, удари, прах, студ, насекоми. Но представите за красотата на човешкото тяло, които постоянно се променят, са направили популярни 2 процедури, позволяващи изкуствено обезкосмяване – епилация и депилация.

Тези процедури имат на въоръжение няколко метода.

Как да се подготвим за един от тях – лазерна епилация, ще поговорим в настоящата статия?

Лазерна епилация без болка – ключа е в подготовката

Първото нещо, което е необходимо да се направи преди процедура по лазерна епилация, е да се обърнем към дерматолог. Специалистът помага за определяне, има ли противопоказания за този метод и се дават препоръки относно конкретния тип кожа и окосмяване.

Прекратете всички процедури по обезкосмяване, освен бръснене.

Ако сте свикнали да премахвате космите с помощта на други методи на епилация и депилация, то трябва да се прекратят 2-4 седмици преди процедурите, тъй като могат съществено до влошат ефективността на епилацията с лазер.

Единствен метод, който може да се използва за обезкосмяване, това е бръснене. От тази препоръка произтича следващата, свързана с въпроса, необходимо ли е бръснене преди лазерна епилация?

Използването на бръсначка преди процедурата е не само възможно, но и необходимо. В противен случай третирането на окосмяването с лазер може да създаде неприятни усещания и резултатът да не е траен. При консултация при процедурите специалистите ще ви подскажат как правилно това да се направи и в какви срокове.

Внимателно избръснете всички участъци на тялото, на които предстои третиране

Преди процедурата в зоните, където се планира с лазер, е необходимо да се обръсне. За комфортно извършване на лазерна епилация дължината на косъма трябва да бъде не по-малко от 1-2 мм. Ако космите са по-дълги от 5 мм, процедурата  може да изглежда болезнена. Когато не излизат над повърхността на кожата, то лазерът няма да може да ги отстрани.

Различните са препоръките колко време преди процедурата да се бръснат зоните, които ще се третират. Едни съветват бръсначка да се използва 6-8 часа, други 1-2 дни преди лазерната епилация.

Доколкото космите по тялото не растат еднакво – някъде растат по-бързо, някъде по-бавно, то препоръките по повод сроковете на бръснене за всяка зона трябва да се отличават.

Подготовката преди лазерна епилация на бикините и подмишниците изисква бръснене на тези зони 3-4 дни преди процедурата. По-бавна е не дължината на космите, а тяхното количество. Така максимално голям процент от тях ще бъде третиран с лазера над кожата.

Препоръчителната дължина на космите в областта на бикините е не по-малко от 5 мм и не повече от 7 милиметра.