Лазерни процедури за лице – какво трябва да знаем за тях

лазерна процедура за лице

През последното десетилетие лазерните процедури добиват все по-голяма популярност и много от дамите, както и господата се подлагат на тях, с цел да подобрят външния си вид.  Не е тайна, че при някой този вид процедури са напълно излишни, докато при други те наистина са препоръчителни. Тук ще засегнем най-вече онези момичета и момчета, които, за огромно съжаление, са се превърнали в носители на ужасните белези, причинени от акнето в по-ранна възраст.

За да бъдем наистина полезни на хората, на които им предстои да се подложат на подобно разкрасяване, то ние ще се постараем внимателно да селектираме цялата информация, която сме събрали за вас, чрез какви ли не проучвания, така че да можете да придобиете кристално ясна представа за това какво ви очаква. Искрено се надяваме съветите и насоките, които ще ви дадем, да ви послужат в един момент и да се чувствате наистина по-уверени и решителни да направите първата стъпка, а именно да се подложите на лазер.

 Разбира се, няма да отречем факта, че е нужно да се съобразите с не малко фактори, които са определящи за крайният резултат. Пожелаваме ви да бъдете изцяло удовлетворени след края на процедурите и да сте попаднали на възможно най-добрият специалист, който да проведе самото лечение.

За какво трябва да внимаваме, когато се подлагаме на лазерни процедури

Вероятно и преди сте чували, но най-подходящото време за извършване на лазерен пилинг безспорно е есента и зимата. През това време от годината слънцето грее за много по-кратко и по-слабо. Имайте , че след направената процедура кожата на лицето ви ще бъде изключително чувствителна и е препоръчително да я пазите от пряката слънчева светлина.

Този вид процедури бива наричан от дерматолозите „златна среда”, ако сте жена на средна възраст и се нуждаете от заличаване на белези от акне, както и пигментни петна или неравности. Процедурата е далеч по-агресивна от много други, но пък за разлика от това тя дава наистина бързи резултати. Цената варира, но обикновено за цяло лице максимумът е до 700 лева.

Много от дерматолозите назначават предварително лечение, което включва приема на медикаменти, потушаващ възпалителните процеси. Не е препоръчително и дори се счита за противопоказно да бъде извършвана лазерна интервенция, ако на лице са възпалителни процеси.

Обикновено процедурата не се счита за болезнена, но много често дерматолозите предлагат упойка на пациентите за да се чувстват напълно комфортно в рамките на тези 20 – 40 минути, в зависимост от това колко е нейната продължителност. Първите няколко дни лицето е зачервено и задължително трябва да се нанася крем със защитен фактор. След като изминат две седмици кожата видимо подобрява своето състояние. Шест месеца по-късно дерматологът преценя дали процедурата ще бъде извършена повторно, според това колко добре лазерът е успял да заличи белезите, петната, бръчките или онези съвършенства, с които е трябвало да се прибори.