Можем ли без лекарства да лекуваме децата си

лекуване на деца

Едва ли съществува родител на този свят, който да не си задава въпроса дали е възможно децата да се лекуват, без да приемат каквито и да било медикаменти, създадени на базата на химични формули. Понякога тяхната намеса е абсолютно препоръчителна и ако специалист ви посъветва детето ви да приема изписаните от него лекарства, то най-добре е да се вслушват в думите му.

Ако ли обаче нещата не са никак сериозни и родителите сами трябва да решат дали децата им да бъдат предозирани с какви ли не имуностимуланти или те сами да открият начин, чрез който да подсилят имунитета им, ние ви предлагаме да се доверите на народната медицина, която ни прави впечатление, че през последните няколко години се в възродила и то с пълна сила.

В тази статия сме сметнали за нужно да споделим с вас няколко особено ценни съвети, благодарение на които да се преборите с онези нежелани грипни състояния или моментите на простуда, които обикновено полазват малчуганите. Надяваме се съветите ни да стигнат до вас и да бъдат разбрани по възможно най-правилния начин.

Преди обаче да кажем каквото и да било, то ние смятаме за необходимо да отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че не всички ситуации позволяват да действате инстинктивно и следвайки собствената си интуиция. Понякога е крайно належащо да се вслушате в думите на лекуващия лекар и да действате според това каквото той ви каже.

Как да лекуваме малчуганите от простуда и грип

Дори и наглед да ви се струват поостарели методите, за които ще ви разкажем малко повече, то не се съмнявайте, че в много от случаите са далеч по-добрият вариант от това да натъпчете малките човечета с какви ли не медикаменти.

Ако нослето на детето е запушено и ставате свидетел на първите симптоми на настинка, то нашето предложение е да приложите парни бани и топла вана. Препоръчително е да оставите детето минимум за 15 минути, като през това време загреете добре телцето му. Така лесно ще може да диша спокойно след това и вероятността да пропъдите неприятната настинка или грип, е много голяма.

Без значение колко е голямо детето, то редовно следете за това да не се обезводни. Ако сте родител на много малко дете, което е едва на няколко месеца, то постоянно му предлагайте кърма или мляко, независимо, че апетитът му е спаднал и не желае да се храни. На по-големите деца можете да предлагате ледени близалки, в случай че отказват да пият течности и така да се справите с проблема.

Децата, които страдат от кашлица, могат лесно да бъдат излекувани, ако им дадете половин супена лъжичка мед. Естествено това е позволено на малчуганите, които са на възраст над една годинка. Медът има магически свойства, той играе ролята на сироп за кашлица, но за разлика от него няма никакви странични ефекти.

Грижете се за малките си съкровища по начин, който смятате за реден. Сигурни сме, че няма да сбъркате!