Нощни маски за коса – защо са толкова полезни

Здравен блог - нощни маски за коса, нанасяне, правила

Желанието на жените да изглеждат пленително е нормално за съвременния свят. Много дами все по-често си правят козметични процедури у дома, като така пестят от свободното си време. Нощните маски са отлично решение на въпроса. Помагат за поддържане на косата в добро състояние, без да се нарушава обичайният ритъм на живот.

Нощни маски за коса – полезни или вредни

Основното предимство е в продължителното действие на сместа. От това понякога се опасяват дамите, които нямат опит с нощните маски, които се нанасят за по 6-8 часа. Тази процедура е много ефективна, ако правилно се подберат компонентите.

За оживяване на красивата коса, не следва в нощните маски да се включват активни вещества, които усилват кръвообращението. Сред тях са горчица, лук, люти чушки.

Безопасна ще бъде маската на основата на мед, отвари от билки, подхранващи масла, яйца. Тези вещества не предизвикват парене и не създават дискомфорт.

Маската може да се отрази неблагоприятно на красивата коса и на скалпа, ако присъства индивидуална непоносимост към всеки компонент.

Красива коса – предимство на нощните маски

Нощното обтриване – това е алтернатива на салонни процедури. Тази процедура може да се оцени по достойнство още от първия път. Нощните маски помагат за възстановяване на косата от последствия от боядисване, изправяне, използване на сешоар.

Основно предимство на тези процедури:

  • Съществена икономия на време;
  • При продължително въздействие на компонентите, маската насища скалпа и кичурите;
  • Косата се преобразява след първата процедура;
  • Правилно подбраните компоненти въздействат меко на косата;

Нощна маска за коса – особености на приложение

За постигане на максимален ефект от проведената процедура, е необходимо да се отчитат някои препоръки. Не използвайте компоненти, към които може да възникне алергия, направете предварително тест.

За приготвяне на маската внимателно подбирайте компонентите. Нощната маска за коса трябва да е с меко въздействие. Не използвайте агресивни вещества, които предизвикват раздразнение.

Също не са препоръчителни маските, които предизвикват ефект на слепване. Глината, например, засъхва на бучки и трудно се отмива, като травмира косъма.

Маската се нанася 30 минути преди сън. Това време е достатъчно, за да могат полезните вещества да се абсорбират. Преди нанасяне на маската косата трябва да бъде суха и добре разресана. Не приготвяйте средството предварително, тъй като губи полезните си свойства.

За укрепване на корените или за справяне с пърхота, нанесете маската на кожата с леки масажни движения. Ако косата се накъсва разпределете маската по цялата дължина на кичурите.

Нанесете добре и по цъфтящите краища. След нанасяне на маската косата трябва да се увие. В зависимост от желаната цел нощните маски са суха, мазна коса, както и за стимулиране на растежа.