Топ 3 лесни съвета против стареене на кожата

Здравен блог - стареене, правила, опасност

За победа над стареенето се харчат милиони, но пълното спиране на този процес не е предвидено от природата,  но отлагането е напълно реалистично.

На първо място трябва да се справим с вредните навици, придържане към правилата за здравословно хранене и редовна грижа за кожата.

Това позволява да се избавим от първите симптоми на стареене: бръчки, сухота, зачервявания, пигментни петна.

Да изброим няколко прости съвета за това как да забавим стареенето, и как по-дълго да останем по-дълго млади и красиви.

Грижа за кожата

Един от органите, които поемат първите удари на процеса на стареене, това е кожата. Но не е нужно да очакваме появата на първите бръчки.

Следва предварително да подготвим кожата за възрастовите изменения, редовна грижа, поддържане. Не трябва да мързелуваме и да не спазваме правилото за ежедневно почистване и овлажняване.

Това трябва да се прави сутрин и вечер с помощта на меки почистващи средства без спирт и агресивни компоненти.

Кожата благодарно възприема тези процедури – порите се освобождават от замърсявания, което пази от различни заболявания.

След миене е полезно да се нанася овлажняващ крем с добро качество с добро качество на лицето, шията, ръцете и краката 2 пъти дневно.

Това помага за предотвратяване на сухотата и на стареене на кожата.

Правилно подбрана козметика

Много дами несериозно се отнасят към избора на продукти по грижа за кожата и често грешат. Неправилно подбраната козметика може да окаже мечешка услуга, като не забавя стареенето, а го ускорява.

На първо място, трябва да определим какъв е типът ни кожа. Ако сами ни е трудно да се справим с тази задача, можем да се консултираме с козметик, който ще ви подскаже за правилните средства за грижа за тялото.

За дамите с чувствителна кожа е необходимо да запомнят какви храни могат да предизвикат алергия. Първите признаци, че козметиката е подбрана неправилно – това е сърбеж, сухота, раздразнение, зачервявания.

След 20-годишна възраст се препоръчват козметични средства с ретинол, пептиди и антиоксиданти. Ретинолът спомага за увеличаване на колагена и на еластичността.

Пептидите могат да стимулират синтеза на колаген и възстановяването на клетките за удължаване на младостта на кожата.

Антиоксидантите предпазват тялото от вредното въздействие на слънцето и ускоряват естествената система за възстановяване на кожата.

Ежедневна физзарядка

Макар и кратко, редовното физическо натоварване е много полезно за удължаване на младостта. Упражненията подобряват кръвообращението и помагат за поддържане на тялото здраво.

Освен това занятията със спорт регулират хормоналната функция и спомагат за правилния сън.

Според резултатите от изследванията обичайната физзарядка притежава противовъзпалителен потенциал и понижава риска от развитие на различни заболявания.