5 храни, с които да пречистите организма си преди бременността

храни пречистващи организма

Всяка една жена се стреми към това да води здравословен начин на живот, особено, когато е на път да постави начало на нов живот. Пречистването на организма е част от постигането на целта. Нека не забравяме, че през тези девет месеца жената изхранва два организма – нейният собствен и този на малкото човече, растящо в корема й.

В редовете по-долу ще станете свидетели на подробно пояснение кои храни спомагат максимално за пълноценното пречистване на организма и тялото. Можете да включите и половинката си в това приключение. Така няма да го приемате като отговорност, а изцяло като забавление и начин на живот.

Защо е толкова важно пречистването

Замисляли ли сте се някога, че огромен процент от храната, която консумирате, е претъпкана с химикали, оцветители и вредни допълнения, които единствено допринасят за разпад на имунитета ви. Малко са онези хора, които живеят на село и успяват да консумират екологично чисти плодове и зеленчуци.

Освен това ежедневието на модерния и съвременен гражданин е твърде ангажиращо и това води до хапване на крак. Често закуските, обедите и вечерите представляват сандвичи, пици и други вредни за организма храни. Да не говорим за стреса, който, може би, е най-съществено важният фактор, успяващ да даде трайно и отрицателно отражение върху нас самите.

Ето защо е толкова значимо да допринесем за възстановяването и укрепването на тялото още преди да разберем, че ни предстои да станем родители. Самото пречистване, не забравяйте,че ще повлияе благоприятно на психичното ви състояние и ще ви накара да се чувствате много по-свежи, тонизирани и енергични.

Кои храни да включим в режима си

Преди да се фокусираме върху храните, които да включите в режима си, ще дадем кратки напътствия, относно това кога да стартирате пречистването. Специалистите съветват това най-рано да се случи три месеца, преди да започнете да правите опити. В следствие на това тялото ви ще си набави онзи заряд, от който сте го лишавали години наред. И не на последно място, през бременността си не ще чувствате онова неразположение, от което повечето бременни жени се оплакват.

Ето и някой от храните, които ви гарантираме, че ще дадат навременни и страхотни резултати:

  • Лимони

Няма как да пропуснем тази супер храна, богата на огромни количества витамин Ц. Лимоните са отлично средство за детоксикиране на черния дроб. Бихте могли да си приготвяте чаша фреш, която да изпивате сутрин на гладно, да го включвате като добавка към салати и други ястия, както и да си приготвяте чай, към който да прибавите прясно изцеден сок от един лимон. Няма да повярвате колко зареждащ ще бъде денят ви след като сте консумирали витамин Ц.

  • Чесън

Другата супер храна, спомагаща за пречистване на организма, преди забременяване, е чесънът. Тук става въпрос за пресен чесън, а не такъв на прах, който забелязваме, че напоследък се използва често и не в малки количества. Забравете за тази подправка и си насочете вниманието към скилидките, оставящи траен аромат след себе си.

Чесънът е перфектното средство, успяващо да пречисти всякакви паразити и бактерии. Справя се с вирусите и има противоракови и антиоксидантни свойства.

  • Боровинки

Боровинките са третата храна, на която ще отдадем заслужено внимание. Тези малки и тъмно червени плодчета успяват да пречистят до неузнаваемост пикочните пътища и да предотвратят всякакви инфекции. Ако на работното ви място има твърде много стрес, то боровинките със сигурност ще спомогнат за неговото намаляване.

  • Зеле

Зелето е четвъртата храна, която и съветваме да включите в менюто си. Искате да пречистите храносмилателния тракт? Е, ето, че зелето ще ви помогне това да се случи по възможно най-бързия и естествен начин. Всички онези, които до този момент са били пушачи, пък могат да се отърват от някой вредни съединения, причинени от цигарения дим.

  • Авокадо

Последната пета храна е авокадото. Плодът спомага за абсолютна детоксикация на черния дроб

Надяваме се статията да ви е била полезна и благодарение на нея да подготвите тялото си за промените, които ще му се случат през следващите девет месеца.