Категория ‘Красота’

Топ 3 грешки, пагубни за косата
Здравен блог - изплакване, коса, правила

Ежедневно скалпът и косата се сблъскват със стресови ситуации, които изключително пагубно се отразяват на тяхното състояние. Става въпрос за хлорирана вода, вредните газове в околната среда и сухият въздух в отопляемите помещения. Много наблягат на козметиката за разкрасяване, която е пълна с изкуствени компоненти, разрушаващи структурата на косата

Как по-рядко да боядисваме косата
Здравен блог - боядисване, коса, метод

Боядисването на косата е най-лесният начин за кардинална промяна на външността, за освежаване на облика и да бъдем в крак с модните тенденции.

Киселини за красива и млада кожа
Здравен блог - кожа, киселини, въздействие

Днес все по-голяма популярност в грижата за кожата придобиват киселините. Как те действат на кожата, как да изберем за себе си подходяща?

Черен сапун – елексир на здраве и младост
Лечение - черен сапун, правила

Африканският черен сапун е натурален продукт, който може да промени представите на всеки човек за грижа за кожата, на лицето, тялото и косата. Истински дар на природата притежава широк спектър полезни вещества.

Топ 3 лесни съвета против стареене на кожата
Здравен блог - стареене, правила, опасност

За победа над стареенето се харчат милиони, но пълното спиране на този процес не е предвидено от природата,  но отлагането е напълно реалистично.

Топ 3 грешки при боядисване на косата у дома
Здравен-блог - боядисване, коса, опасност

Домашното боядисване на косата е риск за получаване на съвсем не този резултат, за който вие сте разчитали, когато сте купували боя. Неравномерен оттенък, изсушени кичури, алергия към скалпа – ето с какви проблеми можем да сблъскаме, подхождайки към процедурата недостатъчно сериозно.

Подмладяване: Какъв цвят боя за коса да изберем
Червена боя за коса от Agora BBeauty

Традиционно, когато става дума за продукти, които могат да ни направят да изглеждаме по-млади, ние най-често се замисляме за кремовете за лице. Така, обаче, пропускаме един важен момент, а именно, че цветът на косата и прическата играят ключова роля, а използването на боя за коса подпомага значително този процес.

Спукани капиляри – необходимо ли е лечение
Здравен блог - спукани капиляри, терапия, крем

Спукани капиляри – това е кожно състояние, което може да възникне на лицето или на всяка друга част на тялото. Хората с тънка и чувствителна кожа са по-предразположени.

Кокосова вода – топ 8 полезни свойства
Здравен-блог - кокосова вода, полза, въздействие

В Тайланд го наричат сокът на живота. Добитата от незрели кокосови орехи течност се цени много в храненето и в козметиката. А по уникалното въздействие на кожата и косата кокосовата вода може смело да се сравни с еликсир на младостта.

Нощни маски за коса – защо са толкова полезни
Здравен блог - нощни маски за коса, нанасяне, правила

Желанието на жените да изглеждат пленително е нормално за съвременния свят. Много дами все по-често си правят козметични процедури у дома, като така пестят от свободното си време. Нощните маски са отлично решение на въпроса. Помагат за поддържане на косата в добро състояние, без да се нарушава обичайният ритъм на живот.