Категория ‘Красота’

Топ 3 вредни навика, пагубни за женската красота
Здравен-блог - вредни навици, красота, влияние

Красотата е приоритет за всяка жена. Всяка от нас иска колкото се може по-дълго да запази своята привлекателност. Някои жени често посещават козметик, други се грижат за себе си с домашни средства. Но съществуват навици, които могат сериозно да попречат на старанията ни да бъдем красиви.

Грижа за устните – здраве и красота
грижа за устните

Устните, наред с очите, винаги са били най-забележимата част в една жена. Те подчертават нейната женственост, нежност и индивидуалност. За това трябва да бъдем внимателни, по отношение на средствата, служещи им като грижа. На козметичния пазар ни се предлага огромно разнообразие от балсами, включващи колоритни съставки, но не винаги действието им е красноречиво.

Етерични масла – сила и действие
Етерични масла

Етеричните масла са продукт, който представлява концентрирана хидрофобна течност, изградена от летливи ароматични съединения на растения. Те са широко разпространени в козметиката, парфюмерията и дори в медицината.

Как да си направим натурален алое вера гел и сок
алое вера гел и сок

Алое вера е растение с неоспорими полезни свойства за човека. То не спира да се използва за лечение на медицински и козметично проблеми. Поради своето широко и положително действие, множество продукти за красота и здраве имат в състава си екстракт от алое вера.

Приложението на това растение е както външно, така и вътрешно. Според спецификата на проблема, вие можете да изберете кое от двете ще съответства най-добре за разрешаването му. Много специалисти съветват да се комбинират двата подхода. Така ще се възползвате максимално от всички свойства на алое вера.

От любов към себе си
Маска на лице

Блестящи и лъчезарни, очите са най-хубавата украса на лицето. Те отразяват нашите чувства, нашите изживявания и душевен мир. Чрез тях ние сме в състояние да възприемаме светлината, цветовете и хилядите въздействия на обкръжаващата ни среда. Затова трябва грижливо да пазим този ценен дар.

Очите ни са изложени на множество вредни въздействия – вятър, прах, тютюнев дим, силна неонова светлина, работа при слабо осветление, преумора и взиране в телевизора или компютъра. Много често обаче забравяме, че красотата на очите е комплексна и тя зависи от здравето на клепача, миглите и веждите.
За да ни стои перфектно модерният грим това лято, трябва да се погрижим основата да има здрав и естествено красив вид. Затова можем да си позволим някои малки глезотии за очите. Един от най-ефикасните начини да отстраним видимата умора от очите си и да изглеждаме перфектно както през деня, така и на вечерното парти – това е компресът с мляко. Не случайно Клеопатра е изглеждала толкова добре. Напоените с неварено прясно мляко тампони отстраняват всички видове възпаления и признаци на умора от лицето и нежната кожа около очите. Тампоните се поставят върху затворени очи и се оставят да действат така за около 4-5 мин, след като се изплакнат с хладка вода, очите се подсушават с мека кърпа и областта около тях се намазва с мазен крем.

Много често преумората на целия организъм се отразява на очите под формата на не особено „привлекателни“ торбички и тъмни петна, В такъв случай най-добре е да се премине към по-здравословен начин на живот и повече разходки на чист въздух. Плодовете и зеленчуците в суров вид са особено полезни за организма, тъй като представляват витамини в концентрирано състояние. За да отстраните торбичките под очите, особено подходяща е маската с магданоз. Пресни зелени листа от магданоз се нарязват на много ситно, поставят се върху торбичките и подпухналите клепачи, покриват се с влажни памучни тампони и се оставят да действат 10-15 мин. Клепачите. Клепачите и миглите имат важната роля да предпазват очите от попадане на чужди тела в тях. Противно на някои вярвания, кожата на клепачите не трябва да се масажира или разтрива, защото много лесно се отпуска и набръчква.
Именно затова, най-добре е да се придържате към маските за очи, които не изискват търка не на областта около окото и непосредствено върху него. Миглите са красиви, когато са дълги и гъсти.
го знае всяка жена, а и всяка реклама за спирали ни убеждава, че обемът и дължината на миглите биха променили целия израз на лицето ни.

Но, за да стои наистина перфектно спиралата върху тях, можем да се погрижим и за тяхното здраве. Много полезно е рициновото масло. Честото им четкане с него ги подхранва и стимулира тяхното сгъстяване и растеж. Точната рецепта за красиви мигли е смесването на равни части рициново масло и ром. Трябва да се внимава част от сместа да не попадне в окото, заради наличието на алкохол, който ще го раздразни.

Веждите. Веждите отново имат предпазна функция. Те защитават окото от пот и прах, които са попаднали върху челото. Днес обаче веждите също търпят разкрасяване. Често те биват потъмнявани или изсветлявани, за да се изравнят с цвета на косата, подчертават се с молив за вежди или посипват с фин брокат, отиващ на вечерната рокля. За да ги поддържаме в перфектна форма, можем да правим компреси с растителни масла. Леко напоено памуче с растително масло се поставя върху веждите и се оставя да действа така около 10-15 мин. Друг важен момент за красотата на веждите е тяхното оформяне. Според модата се променят и предпочитаните извивки за веждите. Добре е обаче те да бъдат съобразени с формата на лицето и очилата, ако носим такива. Тяхното отскубване трябва да става по посока на растежа и с подходящи пинцети, за да не се получават подкожни микро кръвоизливи, които след време ще стоят като пигментация на кожата.
Изразителният и чувствен поглед винаги е на мода и е винаги търсен от противоположния пол. А се оказва, че не е толкова трудно да бъдеш здрава и красива всеки ден.

Вредни ли са украшенията?
Украшения

Знаете ли, че съществуват лекари- рефлексотерапевти? Тези професионалисти разработват изключително интересни проблеми, от особена полза за жените, които много държат на перфектния външен Вид. Оказва се, че лекарите доказват негативните качества на красотата и последствията, които може да предизвикат пристрастията ни към един или друг вид метал.

Източници на проблеми
Обикновено и мъжете, и жените имат украшения, които не свалят никога. Или почти никога. Такива например са брачните халки, годежните пръстени, любими синджирчета и висулки. Безобидните на пръв поглед бижута могат «тайно» да нанасят вреда на здравето ни, без изобщо да разберем, че причината за дискомфортното ни състояние е именно в нашата «украса». Много хора се оплакват често от главоболие или от неприятни усещания в стомаха, а не знаят, че проблемите им могат да не са странични.

Медицински извод
Обикновено съпрузите смятат, че когато половинката им не носи венчалния пръст означава, че вече не изпит чувства. Доказано е обаче, че мъжете, които носят постоянно халката си, имат сексуални проблеми два пъти повече от тези. които я свалят от време на време.

Енергийни канали
В тялото ни постоянно циркулира енергия, която протича по определени канали. В Китай наричат тази енергия „ци”, а в Индия -прана. Кръглите метални предмети могат да притискат енергийните канали и да предизвикват дискомфорт. Но това се случва, само ако ги носим по 24 часа в денонощието. Не случайно едно време графините са слагали украшенията си минути преди началото на баловете и церемониите и веднага след това са ги оставяли в кадифени торбички.

Когато сложим пръстените
Рефлексотерапевтите твърдят, че само поставянето на един пръстен веднага притиска шест канала: тези на сърцето и белите дробове, дебелото и тънкото черво и перикарда. Поставянето на синджир на врата блокира каналите на тънкото и дебелото черво, жлъчката, пикочния мехур и стомаха.

Съществува една поговорка, която гласи:
„Което си прежалил, на съответния пръст си сложи украшение”. Палецът отговаря за белите дробове, показалецът – за дебелото черво, а средният – за кръвообращението и половата система. Безименният пръст съответства на хормоналната система. Ако постоянно носите пръстен на кутрето, можете да очаквате проблеми със сърцето или тънкото черво. Същото се отнася и до пръстите на краката. Палецът е пряко свързан с енергийните канали, минаващи през черния дроб. Вторият – със стомаха, четвъртият – с жлъчката. Малкото пръстче «отговаря» за бъбреците. Съвсем’ спокойно можете да украсявате средния пръст на крака си.

За да не гледа съпругът ви встрани
Източните лечители вярват, че златото изразява мъжкото начало, а среброто женското. Не е случаен и фактът, че брачните халки се носят на безименния пръст. Той отговаря за хормоналната система и намалява желанията на съпрузите да правят крачка встрани.

Здравословни съвети
Научно доказано е, че постоянното носена на пръстени и синджирчета може не само да предизвика дискомфорт, но и да разболее човек. Затова не трябва да носите бижутата повече от 3-4 часа на денонощие. Изключение правят обеците, тъй като ушите не са свързани с енергийните канали.