Категория ‘Здраве’

Всичко важно за ‘Здраве’

Диета за тъмни дни – особености на храненето
Здравен блог - диета, тъмни дни, правила

От ноември до март голяма част от Северното полукълбо се потапя в тъма. Ставаме за работа по тъмно и се прибираме вече в сумрак.

Вода на гладно – защо може да предизвика отоци
Здравен блог - вода на гладно, отоци, причини

За много хора е неоспорим фактът, че лятото е времето на отоците, тъй като приемът на течности се увеличава с пъти, но има и други причини.

Топ 3 семена най-богати на фосфор
Здравен - блог, тиквено семе, въздействие

Фосфорът има водеща функция в организма. Този микроелемент влиза в състава на фосфолипидите, различни ензими, неизменна част е от костната тъкан, затова при недостиг на това вещество се развиват различни заболявания на костите.

Топ 5 храни, които вдигат хемоглобина
Лечение - хемоглобин, храни, повишаване

Заседнал начин на живот, постоянен стрес и небалансирано хранене – това са само няколко причини, които водят до понижаване на нивата на хемоглобин. Най-често с този проблем се сблъскват дамите, поради особености на женския организъм, но и на мъжете не ги подминава тази участ.

3 навика, които съсипват гърба и кръста
Здравен блог - тежести, вдигане, опасност

Болките в гърба са познато явление за много хора. Лесно е, когато причината е известна – например, травма или възпалително бъбречно заболяване.

Суха кожа на устните – как да се справим
Здравен блог - суха кожа на устните, причини, правила

Кожата на устните е беззащитна, възприемчива към всяко въздействие отвън. Страда особено в есенния и зимен период, когато студеният вятър и ниските температури предизвикват обветряне, поява на лющене, напукване.

Топ 3 зеленчуци, които са най-полезни сурови
Здравен блог - зеленчуци, полезни, правила

Свикнали сме да сервираме зеленчуците запечени, пържени или задушени. И наистина много от тях стават годни за ядене само след продължителна термична обработка. Но можем да посочим и зеленчуци, които могат да се ядат сурови. Така ще бъдат по-полезни, и по-вкусни.

Топ 3 най-добри храни източници на витамин D
Здравен блог - храни, витамин Д, въздействие

Ако всяка сутрин се събуждате в лошо настроение, това означава, че е дошло време да промените нещо. Лошото настроение, липсата на енергия, липсата на контрол на емоциите и сезонните простуди – всички те така или иначе са свързани с дефицит на витамин Д.

Леко наднормено тегло – гаранция добро здраве
Здравен блог - килограми, въздействие, опасност

Всичко тече, всичко се променя… Във времената на Омир, според обществото, с идеални форми били тези, надарени с доста сериозни предимства. След това на мода идват корсетите, анемичната бледност, а с тях и анорексичната външност.

Топ 3 причини никога да не ядем майонеза
Здравен блог - майонеза, правила, причини

И макар майонезата да е с френски корени, задържа стабилни позиции като най-популярен сос у нас. Без нея не може да се приготви популярната руска салата.