Категория ‘Здраве’

Топ 4 заблуди за премахване на бенки
Здравен-блог - премахване, бенки

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло. Учените я описват като 2 квадратни метра, които диктуват живота ни. И това наистина е така – всички процеси, които протичат в организма, непременно се отразяват на състоянието на кожата.

Нощни тайни – как да се справим с безсънието
Здравен-блог - безсъние, справяне, факти

Както човек спи, така и живее. Но не всички спят добре. Как да постигнем пълноценен сън? През лятото се стъмва късно, съмва се рано, а за пълноценен сън е необходим мелатонин, който се образува само в пълна тъмнина. А също и задухът, който не ни позволява да заспим.

Топ 3 храни с допамин, които носят щастие
Здравен-блог - щастие, домапин, храни

Храните могат не само да променят външния ни вид и да засищат. Правилно подбраното хранене може да повлияе на настроението и на нивото на мотивация.

Топ 5 тренировки за здрава психика
Здравен-блог - психика, тренировки, осъзнатост

Какъв спорт да изберем, за да станем по-щастливи? Няма съмнение, че физическата активност е полезна, включително и за психическото състояние, настроението и за намаляване на нивата на стреса.

Топ 3 вредни храни, обявени отново за полезни
Здравен-блог - вредни храни, полезни, обявени

Слуховете за тях са силно преувеличени. Диетолозите постоянно ни объркват със своите препоръки: първо забраняват да ядем нещо, след това отново ни разрешават, а след това го обявяват за особено опасно.

Топ 5 най-вредни напитки за кожата
Здравен-блог - вредни напитки, кожа, опасност

Ако перифразираме известната фраза на Хипократ можем да кажем, че ние сме това, което пием. Напитките, които употребяваме, се отразяват на здравето ни не по-малко от навиците и начина на живот.

Тайната на Е171 – опасният титаниев диоксид в бонбони и газирано
Здравен-блог - титаниев диоксид, опасност, причини

Хранителните добавки са спорна тема – макар и производителите да уверяват, че са безопасни и без тях не може да се мине, потребителите имат съмнения.

Ако ни ухапе куче – какво трябва да направим
Здравен-блог - ухапване от куче, правила

Всичко най-важно се случва в първите дни след ухапването. Хора рядко умират от ухапване от куче. Но дълбоки рани или разпространение на опасни инфекции могат сериозно да навредят на здравето.

Топ 7 най-полезни за здравето комбинации храни
Здравен блог - комбинации, полезни

Много обичат бисквити с мляко и вино със сирене, но не всеки хранителен тандем е полезен за организма.

Топ 4 банални навици, които ни лишават от години живот
Здравен-блог - банални навици, живот, ежедневие

Колко години живот ни отнемат вредните навици?

До 2030 година продължителността на живот в много държави ще достигне до 90 години, но не по-малко важно е качеството на живот.