Категория ‘Здраве’

Хранене при болки и възпаления в ставите
Здравен блог - подагра, хранене, особености

При някои заболявания на скелетните кости, сред които подагра, фибромиалгия или остеоартроза, болка може да възникне в шията и в раменете.

Защо пеенето е полезно за здравето хоби
Здравен блог - хоби, полезно, пеене

Пеенето носи радост на много хора, независимо от тяхната националност и месторождението. Но освен удоволствие това хоби може да бъде още и полезно за физическото и психологическото здраве. Ако човек обича ежедневно да пее под душа или да припява на радиото в колата, много по-добре побеждава стреса и контролира своите емоции.

Болка в сърцето при невроза – причини и лечение
Здравен блог - невроза, сърце, причини

Неврозите се отразяват пряко на състоянието на пациента, който се оплаква от различни неразположения, чувства се болен. Една от най-разпространените форми на тези проявления е кардионевроза – психосоматични болки в сърцето. Според различни данни се среща при 20-55% от възрастните, а сред тези на продължително болнично лечение – при 80%.

Хранене в зависимост от професията – препоръки
Здравен блог - професия, хранене, зависимост

Всички професии са нужни, всички са важни. Но понякога работата е причина за умора, стрес и дори за някои професионални заболявания. Можем обаче с хранене да компенсираме всички вреди от работата. Помага ли ни правилното хранене да се справим с вредната работа, какви препоръки дават специалистите?

Кока кола и пепси – защо са вредни за здравето
Здравен блог - газирани напитки, опасност, въздействие

Защо много хора обичат толкова много сладко и газирани напитки? Лекарите смятат, че в този случай мозъкът изпитва дефицит на глюкоза поради нарушено кръвообращение.

Топ 3 най-полезни храни за мъже
Здравен блог - храни, полезни, опасност

Правилно хранене е гаранция за здраве и добро настроение. Не може да се каже, че за мъжете е по-важно да се придържат към принципите на здравословния начин на живот, отколкото жените.

Топ 3 вредни хранителни съвета
Здравен блог - съвети, вредни, хранителни

Днес всеки втори се определя като специалист по хранене. Огромен брой съвети, отнасящи се до това с какво се храним, могат лесно да ни вкарат в задънена улица. Истината е, че повечето съветващи не са квалифицирани да дават съвети с какво да храним.

Топ 5 храни, забранени за вечеря
Здравен блог - вечеря, опасност, въздействие

Вечерята в идеалния случай трябва да бъде максимално лека. Тежестта в стомаха след обилно хранене с неправилни ястия определено няма да подобри съня ви. Особено ако сте хапнали повече от обичайното.

Топ 3 най-добри източници на витамин К
Здравен блог - витамин К, храни, употреба

Витамините играят важна роля в човешкия организъм. Ето и витамин К, обединяващ едновременно няколко вещества с коагулационно действие, призван да подобри съсирваемостта на кръвта. От какви храни източници можем да си го набавим?

Защо сънят е толкова важен за здравето
Здравен блог - здраве, сън, пълноценен, правила

През последните десетилетия се полагат все повече усилия за увеличаване продължителността и качеството на живота. Правилно хранене, здравословен начин на живот, работа над емоционални и психологически трудности.