Категория ‘Отслабване’

Какво НЕ трябва да правим след тренировка
Здравен-блог - тренировка, разтягане, правила

Какво не трябва да правим след тренировка? Когато отидат на фитнес, много хора очакват, че тренировките не само ще поддържат тялото им в тонус, но и ще оформят фигурата на своите мечти. Истината е, че определени действия след тренировки могат да сведат усилията до нула.

Топ 5 грешки, които забавят свалянето на килограми
Здравен-блог - отслабване, грешки, правила

Намаляване на калоричността на храненето и редовните тренировки – това са най-важните правила за здравословно сваляне на килограми. Но се случва, че положените за сваляне на килограми усилия по никакъв начин не са съпоставими с резултатите – килограмите не се свалят толкова бързо, колкото би ни се искало.

Топ 3 най-ефективни билки за отслабване
Здравен блог - билки, отслабване, прекаляване

Всевъзможните дарове на природата – билки, растения, семена от древността се използват в най-различни сфери – кулинария, козметика, медицина, индустрия и др. Помагат и за отслабване. В борбата за стройната фигура някои са готови на всякакви жертви, често неоправдани и вредни на здравето.

Топ 3 вредни сутрешни навика, от които напълняваме
Здравен-блог - сутрешен сън, опасност, напълняване

Навиците могат да ни направят както здрави, щастливи и успешни, така и обратното – болни, уморени и недоволни от себе си. Проблемът е в позитивната нагласа, мотивацията и информираността и контролът със собствената ни сила на волята.

Как да се избавим от мастните капани по тялото
Как да се избавим от мастните капани - Здравен-блог

Жената усърдно работи над своята фигура – спортува, храни се правилно и се наспива пълноценно, и сякаш тялото вече е придобило желаните форми, само не и негови определени зони, т.нар. мастни капани.

Л-карнитин – как да си го набавим с храната?
Л Карнитин в телешкото

Л-карнитин е жизнено важна и изключително ценна за здравето аминокиселина, която спада към групата на така наречените неесенциални аминокиселини. Той има множество функции, които предопределят доброто здравословно състояние на човека, като основната от тях е да спомага енергийния поток и метаболитните процеси като цяло, както и да помага на клетките да се избавят от токсините.

Здравословното отслабване
диета

Диетите за отслабване са толкова много, че най – вероятно ще срещнете трудности при избора на подходящата за вас диета за отслабване. Не се притеснявайте да не сгрешите в избора си. Истината е, че няма „най – добра” диета. За едни една диета за отслабване е отлична, за други това изобщо не е така. Затова е добре преди да предприемете важната стъпка да следвате диета за отслабване да потърсите професионален съвет от специалисти, които могат да изготвят специален хранителен режим единствено за вас.

Здравословна диета за отслабване
здравословно отслабване

Когато сте взели решение да следвате някоя диета за отслабване е важно да знаете, че отслабването трябва да е не бързо, а здравословно и плавно, ако искате да запазите достигнатото тегло и след нейното приключване. Не търсете бърза рецепта за отслабване – такава няма.

Добре е преди да се насочите към определена диета за отслабване да се консултирате със специалист диетолог, които да изготви специално за вас режим на хранене. Така ще сте сигурни, че диетата ви ще има успех.