Категория ‘Отслабване’

Овесено мляко – полезно ли е за отслабване
Здравен блог - овесен мляко, полезно, опасност

Овесеното мляко до съвсем неотдавна представляваше интерес само за вегетарианци и вегани, хора с непоносимост към лактоза. Днес растителният заместител на обикновеното краве мляко се превърна в модерна напитка, истински хранителен тренд.

Патладжани за отслабване – как да ги ядем
Лечение - патладжани, насищане, отслабване

Една от най-популярните храни е патладжан. И наистина, от него могат да се приготвят множество вкусни ястия. Освен това, патладжаните са много полезни и за здравето, и за фигурата. Но, разбира се, отслабването на патладжани е възможно само ако ги ядем правилно.

Топ съвети за стройно тяло за мързеливи
Здравен блог - мързеливи, фигура, тренировки

Правилно хранене и активен начин на живот са на практика 100% гаранция за здраво, стройно и привлекателно тяло. И макар на пръв поглед всичко да е просто и основните елементи да са само 2. Но какво да правим, ако мързелът надделява и все повече ни отдалечава от толкова желания резултат?

Как да постигнем плосък корем с правилно хранене
Здравен-блог - плосък корем, хранене, правилно

Плосък корем – това е целта на много отслабващи. Лекарите твърдят, че упражненията едва ли ще помогнат за справяне с мазнините в конкретна част на тялото. Но диетолози успокояват, ако се спазват редица правила в храненето, талията ще стане по-стройна, а коремът ще изчезне. Как да коригираме корема с помощта на хранене?

Гръцка диета – профилактика на болести и отслабване
Здравен-блог - гръцка диета, правила, опасност

Средиземно море и слънчевото крайбрежие се цени много не само заради комфортния отдих, но и заради специфичната система на хранене, която позволява да съхраним здраве и бодрост много години.

Какво НЕ трябва да правим след тренировка
Здравен-блог - тренировка, разтягане, правила

Какво не трябва да правим след тренировка? Когато отидат на фитнес, много хора очакват, че тренировките не само ще поддържат тялото им в тонус, но и ще оформят фигурата на своите мечти. Истината е, че определени действия след тренировки могат да сведат усилията до нула.

Топ 5 грешки, които забавят свалянето на килограми
Здравен-блог - отслабване, грешки, правила

Намаляване на калоричността на храненето и редовните тренировки – това са най-важните правила за здравословно сваляне на килограми. Но се случва, че положените за сваляне на килограми усилия по никакъв начин не са съпоставими с резултатите – килограмите не се свалят толкова бързо, колкото би ни се искало.

Топ 3 най-ефективни билки за отслабване
Здравен блог - билки, отслабване, прекаляване

Всевъзможните дарове на природата – билки, растения, семена от древността се използват в най-различни сфери – кулинария, козметика, медицина, индустрия и др. Помагат и за отслабване. В борбата за стройната фигура някои са готови на всякакви жертви, често неоправдани и вредни на здравето.

Топ 3 вредни сутрешни навика, от които напълняваме
Здравен-блог - сутрешен сън, опасност, напълняване

Навиците могат да ни направят както здрави, щастливи и успешни, така и обратното – болни, уморени и недоволни от себе си. Проблемът е в позитивната нагласа, мотивацията и информираността и контролът със собствената ни сила на волята.

Как да се избавим от мастните капани по тялото
Как да се избавим от мастните капани - Здравен-блог

Жената усърдно работи над своята фигура – спортува, храни се правилно и се наспива пълноценно, и сякаш тялото вече е придобило желаните форми, само не и негови определени зони, т.нар. мастни капани.