Частни линейки – за какви случаи са предназначени

Частни линейки - за какви случаи са предназначени

Набиращите масова популярност у нас частни линейки изпълняват доста сходни функции с линейките на спешната помощ, но с някои съществени разлики. Частните линейки не се ръководят от правилото да откарват пациентите до най-близкото лечебно заведение, а обикновено ви откарват в лечебното заведение, в което сте им заявили, че искате да бъдете откарани.

Казано с други думи частните линейки се ангажират най-вече с междуболничните трансфери, докато традиционната спешна медицинска помощ традиционно остава в ръцете на спешните екипи.

Специализирани частни линейки – 4 ситуации, в които са подходящ избор

Частните линейки в София, а и не само имат своето място и едва ли бихме могли да си представим живота в големите градове без тях. Те подходящ избор при следните случаи:

1. При решение да бъдете откарани в друго лечебно заведение

Ако нещо се случи с вас или ваши близки, най-разумното решение е да се обадите на телефона за спешна помощ. Екипът на бърза помощ ще има ангажимент да ви откара до най-близката до вас болница

Какво става обаче ако по-късно искате да бъдете транспортирани в частно лечебно заведения, защото например вашият лекар е там или просто имате близък, който е специалист по вашия проблем? Вероятно ще искате да бъдете прехвърлени там.

Проблемът идва от това, че никой няма да има ангажимент да бъдете транспортирани на това основание, тъй като линейките обслужват единствено спешни случаи и никой няма да удовлетвори прищявка от този вид, докато в същото време други хора може да са в животозастрашаващо състояние.

2. При планов превоз на пациенти във влошено състояние

Ако ваш близък има проблеми със здравето и често трябва да бъде хоспитализиран и е в цялостно тежко състояние, частната линейка ви предлага оптимални условия. На първо място, вие е осигурите на болния човек оптимално комфортни условия за транспортиране.

На второ място, не бива да пропускаме и това, че в линейката се обслужва и от екип професионалисти, които да реагират в случай на нужда, ако нещо се случи с вашия близък по време на транспортирането.

3. При хора с травми и фрактури

Превозът на хора с травми и фрактури е изключително деликатен. За да се извърши възможно най-внимателно и без те да се подлагат на излишни рискове, вие трябва да внимавате с избора на транспорт.

Дори и най-удобният личен автомобил не може да бъде полезен ако се случи да трябва да се транспортира човек с многобройни счупвания и травми, именно тук компании за частна помощ като Ena1111.bg идват на помощ на гражданите в затруднение, при това при 100% прозрачни условия.

4. При болни възрастни хора

Много са възрастните хора, които са претърпели операции и са на практика почти неподвижни. Транспортът на такива хора, които са постоянно на легло, може не рядко да изисква превоз със специализиран транспорт.

Такива хора може да се наложи да бъдат превозени до  болница, до дом за възрастни хора или пък върнати у дома. Тогава помощта на компаниите за предоставяне на частни линейки не е лукс, а необходимост.