Гарантирано отслабване – лесни правила

Здравен блог - отслабване, лесни правила

Какви са най-добрите диетични препоръки и универсални рецепти за сваляне на килограми. Те помагат за отслабването на начинаещите, които все още не са изкушени от диетичните мъдрости, и феновете на здравословния живот.

Вкусно отслабване

Съвсем не е задължително да се изпитват адски мъки при раздялата с излишните килограми. Отслабването не е повинност или наказание, а точно обратното.

Тези, които спазват правилна диета могат да си позволят да се хранят полезно и едновременно вкусно. За тази цел е необходимо да се включи фантазия и да се ориентираме върху собствените си сетивни рецептори.

Съвсем не е задължително всяка сутрин да започва с омръзналия ви белтъчен омлет или със скучна овесена каша. Вместо това можем да си приготвим витаминно смути:

  • От кисело мляко с по-ниска масленост, не трябва да е нула, тъй като мазнините са условие за успешно усвояване от организма на някои важни нутриенти, например, на мастноразтворимия витамин А;
  • С участие на любими плодове и зеленчуци;
  • За подобряване на вкуса и за обогатяване на съцветието от минерални вещества в състава с шепа ядки, малко спирулина, лъжичка мед;

Втората закуска може да бъде ограничена:

  • Зелен или билков чай;„
  • Вместо захар е по-добре да се вземат няколко сушени плодове;

Следва да се има предвид, че не трябва да се прекалява с натуралните лакомства, поради лавината от захари в състава и високата калоричност на тези продукти.

Не трябва се опитваме насила да ядем за обяд студен ориз без сол.

Глад и правилно хранене

Когато изпитваме глад храносмилателната система образува специфичен хормон, който се нарича грелин.

Повишаването на неговите нива неизменно означава, че човек е гладен и затова е готов на всякакви нарушения, за да попълни енергийните си потребности.

Не трябва да се опитваме по всякакви пътища да удовлетворяваме желанието да похапнем преди лягане. Не трябва да се яде също през деня, когато няма усещане за глад.

Грелинът самостоятелно влияе на интелектуалните възможности и помага в борбата с безсънието, депресия и други психо-емоционални разстройства.

Прави организма по-възприемчив към допамин, пептиден хормон, отговарящ за психо-емоционалното състояние.

Ако все пак съществуват проблеми с мисловните способности, следва да се преразгледа храненето и да се забави темпото на живот.

Да се зачертаят от ежедневното разписание някои незадължителни точки, и да намерим време за себе си.

Да се вслушаме не само как функционират органите, съставляващи храносмилателната система, но и внимателно да се отнесем към целия организъм в цялост.

Човешкият стомах при норма има размери, приблизително съответстващи на обема на 2 свити юмрука на неговия притежател. И ако се прекали с храната, отговаря с неприятни симптоми – киселини, гадене, нарушено храносмилане.