Грижа за устните – здраве и красота

грижа за устните

Устните, наред с очите, винаги са били най-забележимата част в една жена. Те подчертават нейната женственост, нежност и индивидуалност. За това трябва да бъдем внимателни, по отношение на средствата, служещи им като грижа. На козметичния пазар ни се предлага огромно разнообразие от балсами, включващи колоритни съставки, но не винаги действието им е красноречиво.

Грижа за устните = редовно хидратиране

Нека започнем от това, че при тази нежна зона липсват мастни жлези. Кожата е покрита с много тънък рогов слой, което предопределя лесното и напукване и дехидратиране, повлияни от неблагоприятните климатични условия, както и нерационалното хранене, бедно на витамини и минерали. За да изглеждат в една завидна форма, то ние трябва да поемем нещата в свои ръце.

Редовната употреба на продукти, закупени от магазина или изготвени, посредством нашето желание и старание, са задължаващо средство, което следва да нанасяме вечер преди сън и сутрин. По този начин овлажняваме, хидратираме и спомагаме за сияйната ни и естествена усмивка. Разбира се, домашните козметични средства са най-добрата алтернатива, тъй като са лишени от изкуствени оцветители.

Ежедневно ексфолиране на устните

Важно и препоръчително е редовно да ексфолираме своите устни. Това може да се случи с покупката на специално козметично средство или прилагайки познати домашни методи. Често като помощник се явява четката за зъби, която спомага за отстраняване на горния слой мъртви клетки и възвръщането на естествения блясък на кожата. Можем да ползваме и хавлия, която трябва предварително да се навлажни и със леки масажни движения да успокоим зоната.

Зехтинът и медът, на свой ред, намират различно приложение. Ако сме привърженици на изцяло натуралните методи за грижа за устните, то следва да си направим маска със зехтин. Условията са твърде елементарни. Нанасяме няколко капки от мазната течност върху памучен тампон и разтриваме върху повърхността им.

Медът съдържа изключително много богати и полезни съставки, които буквално за минути, омекотяват кожата, придавайки й здрав и блестящ вид. Каквито и методи за грижа в домашни условия да приложим, не бихме сбъркали. По този начин засищаме клетките с богати на витамини съставки, които не се съдържат в много от козметичните средства, закупени от търговските вериги.

Използването на качествени продукти

Използването на качествени продукти при грижата за нашата усмивка никак не е за подценяване. Важно е в балсамите да се съдържа какао, гроздови семки, бадемово олио, жожоба, парафин и пчелен восък. Това са едни от съставките, които най-пълноценно и качествено се грижат за добрия и вид и съвършен блясък.

Това, с което бива подлъгвано голяма част от болшинството хора у нас, е създалата се илюзия, че цената определя качеството на продукта. Не бъдете прекомерно доверчиви, тъй като в това твърдение се покрива една неистинност. Качеството произхожда от състава, а не от поставената му стойност. Ако сами „сготвите“ тази отвара, то тя не би могла да се сравнява с останалите, предлагащи ни се, произведения.

Перфектна грижа за устните е комплекс от действия. Независимо колко време ни отнема това начинание, то не бива да забравяме, че именно тази нежна зона диктува нашата женственост и индивидуалност. Усмивката допълва визията на една жена и е отражение на вътрешната й същност.