Как да овлажняваме кожата след баня

Здравен блог - кожа, овлажняване, средства

За вана може да се използва цял арсенал от козметични средства – ароматни гелове и пени, почистващи скрабове, сол. Но много забравят за един важен детайл. След душ кожата се нуждае от активно овлажняване.

Това е гаранция за нейната еластичност и сияние. Попълнете своята колекция от козметика с овлажняващи разкрасяващи продукти. Кои от тях да използваме? Какви нюанси на овлажняване на кожата на тялото можем да различим?

Кога е необходима овлажняваща козметика за тяло?

Една тубичка с овлажняващ крем ще се намери в козметичната торбичка почти на всяка жена. Но в грижата за тялото много забравят за важността на редовното овлажняване.

При преразглеждане на навиците за разкрасяване, обръщайте внимание не само на лицето, но и на тялото. Използвайте козметика след вана, за да омекотите и подхраните кожата, за да я защитите от активна загуба на влага.

През зимата това е важно, тъй като по-често се носят вълнени дрехи, които буквално „драскат” тялото. А през лятото кожата съхне заради постоянното въздействие на палещите слънчеви лъчи.

Всеки тип кожа се нуждае от овлажняване. Дори ако на тялото няма забележимо лющене и съответно няма усещане за стегната кожа, правилно подбраните кремове и лосиони ще се окажат полезни за вашето тяло.

Какви средства да използваме за овлажняване на кожата?

Почти всяка козметична линия предлага средства за тяло. Обикновено това са продукти с подхранващи и овлажняващи свойства. Има и такива, които притежават по-мощни функции – например, отстраняват силно лющене, успокояват раздразнената кожа.

Овлажняващите средства за след вана се подбират с отчитане особеностите на кожата и имащите проблеми с нея, сезона. Каква козметика ще е подходяща именно за вас?

Крем

Това средство е с доста плътна текстура. То отлично овлажнява и подхранва кожата на тялото. Обикновено кремовете притежават приятен аромат, който ще остане с вас за дълго.

Използват по всяко време от годината. Макар и през лятото средство да се окаже твърде тежко за нежната кожа. В състава основно присъстват масла и витамини.

Специалистите не съветват твърде често да се използват кремове с цел овлажняване на кожата. Съществува мнение, че достатъчно плътните по текстура средства е възможно да запушат порите, което предизвиква появата на пъпки.

Мляко

Средството е с много нежна консистенция. Използва се за овлажняване на кожата след душ – истинско удоволствие. В млякото са по-малко мастните компоненти, затова по-добре се абсорбира, като не оставя по тялото усещане за мазен слой. Подходящо е за всеки тип кожа.

Лосион

Средството по консистенция е подобно на млякото – също бързо попива, подхранва и овлажнява. Основната особеност е съдържанието на активни вещества.