Как да постигнем плосък корем с хранене

Здравен-блог - плосък корем, хранене, правилно

Плосък корем – това е целта на много отслабващи. Лекарите твърдят, че упражненията едва ли ще помогнат за справяне с мазнините в конкретна част на тялото. Но диетолози успокояват, ако се спазват редица правила в храненето, талията ще стане по-стройна, а коремът ще изчезне. Как да коригираме корема с помощта на хранене?

Закуската трябва да бъде правилна?

Навярно всеки съвременен човек има дни, когато и за закуска няма време. За да функционират добре червата, закуската е просто задължителна – по-добре е да се стане по-рано, но задължително да се похапне.

Ако се пропусне това важно стартово хранене, то последствие може да стане нарушение на храносмилането, което провокира излишни сантиметри.

В сутрешното меню задължително трябва да присъстват фибри. За закуска са подходящи плодове, които са идеална добавка към кашата или извара.

Млечни продукти – до обяд

Млечнокиселите продукти трябва да бъдат с нормална масленост. Не вярвайте на рекламите и не харчете пари за обезмаслени храни. Често калориите в тях са повече от обявеното.

Старайте се да ядете млечни продукти до обяд, а вечер те могат да предизвикат отоци.

По-малко кафе

1 чаша кафе на ден за закуска, според специалисти, това е напълно достатъчно. Пийте повече зелен чай. 5-6 чашки от тази напитка на ден, и коремът ще намалее.

Не яжте зеле

Спрете зелето – парадоксално, може би ще си кажете вие? Да, този зеленчук е нискокалоричен, а диетолозите го препоръчват, дори при много строги диети.

Но все пак е желателно за известно време да спрем зелето. Бързо ще забележите как това ще се отрази на параметрите ви.

Традиционното бяло зеле съдържа много плътни растителни влакна. Преработката им се съпровожда с отделяне на големи обеми от газове, от които корема забележимо се раздува.

За намаляване на прекомерната реакция към зелето, е необходимо да се избират по-меки сортове от този зеленчук. Такива са броколи, цветно, брюкселско и савойско зеле.

Повече краставици

Диетолози смятат, че краставиците са идеални за всички отслабващи. Добре е, че сега има по много от тях не само по магазините, но и по градините.

Този зеленчук съдържа малко калории и заема доста място в стомаха, благодарение на което се чувстваме сити. Краставиците се справят с излишните течности в организма и облекчават отоците.

Заменете солта с подправки

Често задържаната вода в организма ни пречи да постигнем така желания плосък корем. Ако прекалявате със солта, то трябва да сте наясно, че задържа вода, като така предизвиква отоци.

Искате да се избавите от тях? Спрете да добавяте много сол при готвене. В идеалния случай солта се заменя с подправки.