Козметичен лед в помощ на проблемната кожа

Здравен блог - козметичен лед, използване, правила

Няколко кубчета лед могат да придадат приятна свежест и бодрост на напитката. Но тяхното използване не се ограничава само до добавяне към храни и напитки. Ледът е подходящ и като козметично средство за кожа – козметичен лед. И ефектът от неговото приложение може приятно да ни изненада.

 

Приготвянето на домашен козметичен лед няма да е особено трудно, дори и за тези, които не са стъпвали в кухня.

Съставките лесно се откриват по магазините, принципът на приготвяне е прост. А фантазията и експериментите със съставките помагат за постигане на различни цели.

Предимства на леда за красива кожа

Грижата за кожата приветства правилните експерименти с колебанията в температурите. Ободряващата прохлада помага за пробуждането на епидермиса.

С леда се активизират физиологичните процеси, протичащи в най-горния слой на кожата. Домашният масаж на кожата с козметичен лед осигурява троен ефект.

Самата процедура по масажиране ускорява процесите на лимфен дренаж и синтез на колаген, освен масажният ефект, който се постига.

Кръвоносните съдове се тренират по-бързо да се адаптират към резките колебания на температурата, кръвта доставя към тъканите повече полезни вещества.

В зависимост от състава във всяко конкретно кубче лед може да се постигне различен ефект. При целенасочен подбор на компонентите, е възможно да се решат и някои козметични проблеми.

Кубчетата лед с допълнителни съставки могат да разрешат дори и някои козметични проблеми.

Могат да изпълняват питателна, антисептична, лифтингова или овлажняваща функция. Как да използваме подобни средства за кожата и доколко те са противопоказни?

Противопоказания за козметичния лед

Грижата за кожата изисква спазването на определени мерки за безопасност. Въпреки толкова значителната полезност, средството има и своите противопоказания.

Не трябва да се използват при наличие на купероза и огнища на възпаления в кожата, също при сериозни кожни заболявания. В никакъв случай с лед не трябва да се масажират открити рани.

Също трябва да се отнасяме с повишено внимание към избора на компоненти за всеки отделен състав, като се отчита възможността от развитие на алергична реакция.

Грижа за кожата – правила за провеждане на процедурата

Кожата е най-големият орган на тялото. И на грижата трябва да се обърне достатъчно внимание. Как правилно да проведем процедурата по домашен криомасаж?

  • Кубчетата лед по лицето трябва да се прокарват по посока на масажните линии. Това трябва да се прави с повишено внимание, без да се притиска и да се травмира кожата;
  • Максималната продължителност на масажа не трябва да надминава 2 минути. При усещане за мравучкане и изтръпване процедурата трябва да се прекрати;
  • След приключване на сеанса останалата влага трябва да се остави да изсъхне самостоятелно. Това ще спомогне за по-пълно попиване на активните вещества;