Морска сол в грижа за кожата – защо е полезна

Здравен блог - морска сол, грижа, правила

Ако искаш да бъдеш здрав, мий се. Чистотата е актуална винаги, и без водни процедури не може да се мине. Грижата за кожата предполага редовно почистване, чието отлично допълнение са ваните с морска сол.

Грижа за тялото – вана със сол

Натовареният работен ден и подготовката на вечеря изискват напрежение и сили. За отпускане помага вана със сол, това е полезно и едновременно приятно.

После нея настроението се оправя, чувстваме се по-добре. Ако мускулите са напрегнати, то ваната ще ни помогне да се избавим от това, а за хората с кожни заболявания, това е нещо жизнено необходимо.

За човек, страдащ от кожни заболявания, сред които псориазис и екзема, дерматит, бани с морска сол помагат за намаляване на сърбежа, за намаляване на другите симптоми. Морската сол укрепва ноктите, грижата за тях става по-лесна.

Как да изберем сол, ако в магазините и аптеките има голям избор, и понякога е трудно да определим? Само морска сол без добавки и ароматизатори ще ни бъде от най-голяма полза.

Следва да се предпочита именно такава, а различните иновации във вид на сол, например, игнориране.

Вана със сол като профилактика на заболявания

Не трябва купувачът да се смущава от непредставителния външен вид на морската сол, тя е със сив цвят, възможно е да има водорасли, именно тази сол е най-полезна. Ако се закупи от аптека, то рискът да се сблъскаме с фалшификат е по-малък.

Морската сол е с друг състав, кожата след вода с морска сол става по-гладка, полезните вещества влияят на ендокринната система, положително се отразява на мозъчната функция.

Профилактиката и лечението на ревматизъм е незаменим помощник. Освен общо укрепване на организма, това е приятна процедура, след което настроението се подобрява.

Укрепва се имунният статус, усилва се кръвообращението, свойствата на морската вода са такива, че регулира телесната температура.

Въздействие на солта на тялото и на кожата

В грижата за тялото за отпускане може да се разглежда като вариант на сол с екстракт от успокояващи билки, валериан, мента. А за борба с обривите се използва сол с лайка и биденс.

Такава вана помага за профилактика на кожни заболявания или за отпускащ ефект. Качествената сол се отличава от варианта с изкуствени оцветители с по-високата цена.

Важно е правилно съхранение на солта, ако е в найлонов пакет, то трябва задължително да се положи в херметичен съд, тъй като е хигроскопична.

Не трябва да се прекалява с количеството сол, и разтворът да се влива във ваната. За профилактика са достатъчни 300 грама сол, за профилактика от 500 грама до килограм.