Офис столове – не подценявайте качеството

Офис столове - не подценявайте качеството

Статистиката показва, че все повече хора имат проблеми с гърба, а възрастовата граница толкова се е преместила все по-надолу. Всъщност, хората започват да страдат от различни проблеми с гърба от толкова рано, че реално погледнато, днес този здравословен проблем е по-разпространен сред децата и младежите, отколкото сред възрастните хора.

Проблемът тръгва от училище, после се доразвива в офиса

Обикновено, в самото си начало този проблем се появява в училище. Децата са принудени да стоят часове наред на неудобните чинове, където се изгърбват, без да могат да заемат правилна стойка.

Продължителността на учебните занятия реално засилва това състояние, тъй като децата често прекарват на училище по-голямата част от деня. Липсата на спортни навици също допринася за проблема, но в основата си той се корени в ниското качество на столовете и масите, върху които децата пишат и учат.

В последствие, офисът замества училището. Постепенно започваме да прекарваме все повече време на работното си място и ако не се научим как да подбираме подходящите продукти, рискуваме да си резервираме място на опашката пред кабинета на специалиста.

Инвестиция в здравето

Независимо дали планирате да закупувате офис стол за себе си или ще правите това за своите служители, вие взимате едно наистина отговорно решение, което засяга не само качеството на работа на служителите, но нещо повече – това рефлектира много сериозно върху здравето на хората, с които работите или съответно – вашето собствено.

Фирмата, от която купувате обзавеждане за вашия офис, трябва да покрива съответните критерии и да отговаря на най-високите стандарти за качество, защото все пак това е инвестиция за по-дълъг период от време и подобни покупки не се правят всеки ден. В подобни случаи опитите да се икономиса често костват здравето и в последствие ви излизат прескъпо.

Покупката на офис столове Антарес ви гарантира, че ще получите най-високото качество на най-добрите възможни цени. Продуктите от тази марка ви позволяват не само да предложите най-високо ниво на удобство и комфорт, но също така и да сте спокойни, че закупеното обзавеждане ще бъде по-функционално и ще остане здраво за по-дълго време.

За правилното функциониране на цялото тяло

Офис столовете Антарес позволяват да се поддържа правилна стойка на гърба, което е изключително важно не само за гръбначния стълб, но и за правилното протичане на всички биологични процеси в организма.

Който е имал контакти с източните бойни изкуства или йога, знае колко е важна правилната стойка на тялото. Тя осигурява възможност за правилно протичане на дихателните процеси, а от там и на всички други функции.

Точно това е и целта на офис столовете Антарес – да се осигури максимално добра стойка на тялото, с което да се облекчи организма при необходимост да се стои по-дълго време на едно място.

Разбира се, колкото и съобразени да са с извивките на човешкото тяло, столовете все пак не могат да заместят редовното ставане. Препоръчително е да си правите малки и кратки почивки от по няколко минути, които да позволят на тялото да се раздвижи в изправено положение.

За всеки мениджър

Който не е бил на управленски пост не знае колко много енергия и време изисква това. Много често този тип работа изисква оставане дълго след края на работното време, а това не е много приятно, особено ако няма максимално добри условия за работа. По тази причина, в серията офис столове Антарес има продукти, които са специално създадени за мениджъри, които са принудени да останат на работните си места дълго след като всички служители са си тръгнали.

По този начин ще се намали риска от поява на изкривявания и болки в шията или в гръбначния стълб. Този тип столове са по-различни с това, че цялостната им конструкция е предназначена така, че да подкрепя тялото в правилната му стойка.