От любов към себе си

Маска на лице

Блестящи и лъчезарни, очите са най-хубавата украса на лицето. Те отразяват нашите чувства, нашите изживявания и душевен мир. Чрез тях ние сме в състояние да възприемаме светлината, цветовете и хилядите въздействия на обкръжаващата ни среда. Затова трябва грижливо да пазим този ценен дар.

Очите ни са изложени на множество вредни въздействия – вятър, прах, тютюнев дим, силна неонова светлина, работа при слабо осветление, преумора и взиране в телевизора или компютъра. Много често обаче забравяме, че красотата на очите е комплексна и тя зависи от здравето на клепача, миглите и веждите.
За да ни стои перфектно модерният грим това лято, трябва да се погрижим основата да има здрав и естествено красив вид. Затова можем да си позволим някои малки глезотии за очите. Един от най-ефикасните начини да отстраним видимата умора от очите си и да изглеждаме перфектно както през деня, така и на вечерното парти – това е компресът с мляко. Не случайно Клеопатра е изглеждала толкова добре. Напоените с неварено прясно мляко тампони отстраняват всички видове възпаления и признаци на умора от лицето и нежната кожа около очите. Тампоните се поставят върху затворени очи и се оставят да действат така за около 4-5 мин, след като се изплакнат с хладка вода, очите се подсушават с мека кърпа и областта около тях се намазва с мазен крем.

Много често преумората на целия организъм се отразява на очите под формата на не особено „привлекателни“ торбички и тъмни петна, В такъв случай най-добре е да се премине към по-здравословен начин на живот и повече разходки на чист въздух. Плодовете и зеленчуците в суров вид са особено полезни за организма, тъй като представляват витамини в концентрирано състояние. За да отстраните торбичките под очите, особено подходяща е маската с магданоз. Пресни зелени листа от магданоз се нарязват на много ситно, поставят се върху торбичките и подпухналите клепачи, покриват се с влажни памучни тампони и се оставят да действат 10-15 мин. Клепачите. Клепачите и миглите имат важната роля да предпазват очите от попадане на чужди тела в тях. Противно на някои вярвания, кожата на клепачите не трябва да се масажира или разтрива, защото много лесно се отпуска и набръчква.
Именно затова, най-добре е да се придържате към маските за очи, които не изискват търка не на областта около окото и непосредствено върху него. Миглите са красиви, когато са дълги и гъсти.
го знае всяка жена, а и всяка реклама за спирали ни убеждава, че обемът и дължината на миглите биха променили целия израз на лицето ни.

Но, за да стои наистина перфектно спиралата върху тях, можем да се погрижим и за тяхното здраве. Много полезно е рициновото масло. Честото им четкане с него ги подхранва и стимулира тяхното сгъстяване и растеж. Точната рецепта за красиви мигли е смесването на равни части рициново масло и ром. Трябва да се внимава част от сместа да не попадне в окото, заради наличието на алкохол, който ще го раздразни.

Веждите. Веждите отново имат предпазна функция. Те защитават окото от пот и прах, които са попаднали върху челото. Днес обаче веждите също търпят разкрасяване. Често те биват потъмнявани или изсветлявани, за да се изравнят с цвета на косата, подчертават се с молив за вежди или посипват с фин брокат, отиващ на вечерната рокля. За да ги поддържаме в перфектна форма, можем да правим компреси с растителни масла. Леко напоено памуче с растително масло се поставя върху веждите и се оставя да действа така около 10-15 мин. Друг важен момент за красотата на веждите е тяхното оформяне. Според модата се променят и предпочитаните извивки за веждите. Добре е обаче те да бъдат съобразени с формата на лицето и очилата, ако носим такива. Тяхното отскубване трябва да става по посока на растежа и с подходящи пинцети, за да не се получават подкожни микро кръвоизливи, които след време ще стоят като пигментация на кожата.
Изразителният и чувствен поглед винаги е на мода и е винаги търсен от противоположния пол. А се оказва, че не е толкова трудно да бъдеш здрава и красива всеки ден.