Отслабване със силови тренировки за мъже

Здравен блог - отслабване, силови тренировки, правила

Въпросът за наднорменото тегло е актуален не само за жени, но и за мъже, тъй като от него зависи красивият външен вид и здравето на човека като цяло.

За намаляване процентът телесни мазнини за мъжете не е достатъчно да правят сутрешна физзарядка от по 20 минути.

Необходими са редовни тренировки по 4-5 пъти седмично.

Правят се както силови, така и кардио упражнения, в зависимост от това каква крайна цел се преследва. Но най-ефективно е съвместяването.

Силови тренировки за мъже

Силовите упражнения предполагат допълнителни тежести във вид на щанга, гири, лост, дъмбели и тренажори. Основната задача е развитие на мускулите, повишаването на показателите за сила и издръжливост.

Бодибилдинг

Фитнес залата се смята за мъже за сваляне на излишни килограми.

Активните силови тренировки стимулират синтеза на тестостерон, балансират метаболитните процеси и спомагат за разграждането на мастните клетки.

С помощта на силови упражнения човек получава възможност не само за намаляване на телесните мазнини, но и за увеличаване на мускулната маса.

Създаване на релефна спортна фигура. Паралелно се препоръчва преминаване на балансирано хранене, което осигурява на организма строителен материал за растеж на мускулна тъкан.

Освен това пресмятането на калории не позволява постоянно да се надминава установената норма за потребление, а това ускорява значително отслабването.

Силовите тренировки се провеждат 3 пъти седмично от по минимум 45-60 минути, без да се смятат загрявки и разтягания.

Кросфит

Интензивните тренировки, при които се използват допълнителни тежести, а силови упражнения се изпълняват с висока скорост.

Характерна особеност на кросфита е, че за тренировки могат да се използват всякакви подръчни средства.

Взривните тренировки помагат не само за изгаряне на мазнини, но и съществено се увеличава силата и издръжливостта на спортиста.

Високоинтензивна интервална тренировка

Основната характеристика на тези тренировки е високият разход на енергия.

За постигане на необходимите резултати е необходимо провежда на 2 тренировки седмично от по 45 минути.

Силовите упражнения с тежести и теглото на собственото тяло изискват спазване на правилна техника за движение, особено това се отнася за кросфита.

Затова в началните етапи се препоръчва усвояване на базовите елементи, и впоследствие се преминава към по-екстремни натоварвания.

Аеробни упражнения за отслабване

Кардиото също се смята за добър начин за сваляне на килограми, но за разлика от силовите тренировки, не способства за нарастване на мускулна маса.

С негова помощ се повишава издръжливостта на тялото, изгарят се излишни мазнини, укрепват се дихателни органи, сърце и кръвоносни съдове.

За увеличаване на ефекта от занятията, може да се прибегне до интервален метод, при който бързо бягане се редува с бавно или с ходене.