Подмладяващ грим – топ грешки при нанасяне

Здравен блог - грим, антиейдж, правила

Гримовете са измислените за подобряване на външната красота на лицето, за подчертаване на естествените особености на човека.

Ако правилно се използва козметика, могат да се намалят признаците на стареене и лицето да се подмлади.

Но някои досадни грешки не само не носят желания резултат, но могат и значително да го влошат.

Какво не следва да правим при нанасяне на anti-age макиаж?

Кръгове под очите

Това е не само последствие от умора и лош сън. Потъмняване на кожата под очите може да бъде един от признаците на стареене или дори симптом на определена болест – анемия, бъбречна недостатъчност, проблеми със сърцето и др.

Ако потъмнявания се появяват без видими причини, по-добре да се консултираме с лекар и след това с козметик. Но как правилно да маскираме кръговете?

Кожата около очите е много нежна и изисква особено деликатна грижа и редовно овлажняване.

Когато на нея се нанасят твърде много маскиращи и изсветляващи средства, това може да доведе до противоположния ефект и още повече да състари лицето, да подчертае всички малки бръчки.

Правилното решение е използване на тънък слой спирала под очите с помощта на специална четка за грим.

Нанасянето на средството следва да се направи само на потъмнелите области, които е желателно да се скрият, а не по целия периметър на четката.

Усмивка при нанасяне на руж

Нанасянето на руж е забележителен начин да се освежи лицето и да се подобри оттенъка на кожата. Но ако се използва неправилно, то външно можем да си добавим възрастта.

Например, много жени предпочитат нанасянето на руж по време на усмивка, защото така смятат, че е по-лесно да определят областта на ябълките на бузите.

Този метод работи добре в млада възраст. Но с времето кожата все повече провисва, и трикът с усмивката може да развали грима. Трябва да се измени техниката на нанасяне на руж.

Пудра над бръчките

Дамите, които обичат да си слагат пудра на цялото лице трябва да са по-внимателни, тъй като тази козметика може добре да подчертае бръчките, до най-малки детайли.

Гримьорите съветват да се използва пудра само в областта на Т-зоната и малко на подбрадичката. В тези области най-често кожата по-често изглежда мазна, а пудрата позволява намаляване на количеството блясък.

В останалите части на лицето козметичният прах е нежелателно да се използва. Не се препоръчва нанасяне на пудра около очите. Именно там се появяват първи фини бръчки, които с помощта на ефекта на пудрата ще станат по-забележими.

Тежка основа под грима

Използването на обилна основа под грима, според експерти, често добавя около 10 години към фактическата възраст.