SOS-козметика – кога и каква да използваме

Здравен блог - козметика, употреба,, правила

Дори при редовна и пълноценна грижа за външността никой не е застрахован от неприятни изненади. Случайно, поради вътрешни проблеми или грешки в използването на козметични средства кожата може да се окаже в трудна ситуация, при която да е необходима помощ.

В този случай трябва да поръчаме специална SOS-козметика, но каква и как да се използва?

Как да отстраним следите от умора на кожата и ефектът на пандата?

Не е важно къде сте прекарали цялата нощ – в клуба с приятели или в леглото с любимия,. На сутринта в огледалото ще видите уморено лице с черни кръгове под очите.

Добре е, ако се приведем във вид преди работа или важна среща, а ако не стига катастрофално, то се налага да търсим бързи средства и бързо възстановяване.

Такова средство може да са лепенки за очи. Разработка на корейски производители, лепенки за очи бързо получават признание по цял свят.

Такава грижа е незаменима в случай, когато бързо трябва да се приведем във форма, да изтрием следите от умора на лицето.

Лепенките за очи на основата на глицерин, хуалуронова киселина, витамини-антиоксиданти, пептиди, колаген, пантенол, растителни масла, екстракти от билки оказват овлажняващ, успокояващ, охлаждащ и подмладяващ ефект.

Същият резултат може да се постигне и от използването от биоцелулозна маска за кожата около очите.

Към експресните средства могат да се отнесат и ролони за очи с тонизиращ ефект. Те могат да решат едновременно 2 задачи – да маскират съществуващия недостатък и да решат проблема на клетъчно ниво.

Успокояваща грижа при различен род раздразнения

Притежателките на чувствителна кожа постоянно се сблъскват със зачервяване и сърбеж, но дори при тези, които са с нормална кожа, са възможни проблеми.

Прекомерната сухота и лющене могат да бъдат вследствие на дълъг престой навън при студено и ветровито време.

Неправилната грижа, използване на антисептични подсушаващи средства, също могат да доведат до подобни неприятни проявления. Атопията на кожата, която е с алергична природа, и може да наложи консултация с лекар.

Благодарение на специалната козметика по спешно възстановяване могат да се разрешат повечето от проблемите, свързани със зачервяване, разрушаване на хидролипидната мантия, лющене, сухота.

Има немалко овлажняващи и успокояващи кремове и гелове на основата на хиалуронова киселина и растителни екстракти, които бързо могат да върнат чувствителността на кожата.

А за грижа за епидермиса, склонен към атопия, са създадени препарати, например, с масло ши, мадекасид.

Последният е екстракт от азиатска центела – тигрова билка, която е известна със своята свойство да помага за заздравяване на малки увреждания, да нормализира мастния и водно-солеви баланс.