Топ 3 натурални средства за сваляне на грим

Здравен-блог - грим, премахване, средства

Специални средства за сваляне на грим бързо премахват от лицето декоративна козметика, почистват порите, даряват усещане за свежест. Качествените козметични продукти отлично се справят с тежкия грим. Но защо не опитате да ги замените с натурални средства. Има и такива, които не само свалят остатъците от козметиката, но осигуряват и допълнителна грижа.

Кокосово масло – премахване на дори тежък грим

В състава на специалните двуфазни средства за почистване на тежък грим задължително се съдържат масла. Именно те осигуряват ефективно почистване на кожата от водоустойчива козметика.

Така че защо скъпите козметични средства да не се заменят с козметично масло? Напълно натурално средство за сваляне на грим, което по нищо не отстъпва по ефективност на купешките.

Кокосовото масло е оптималният избор. Разтопете кокосово масло, потопете в него памучен тампон, нанесете на лицето, клепачите и устните.

Кожата ще бъде идеално чиста, тъй като кокосовото масло се справя, дори с водоустойчивата козметика – червило, фон дьо тен.

И паралелно то овлажнява, подхранва и омекотява кожата.

След използване на масленото средство следва да се измием, за да премахнем следите от декоративната козметика, оставени от памучен диск.

Кокосовото масло за по-ефективно сваляне на грим може да се смеси с 2 други масла – какао, ши, жожоба, бадемово, гроздово. Те меко въздействат на кожата, не запушват порите и не оставят неприятни лепкави следи на лицето.

Авокадо: сваляне на грима и подхранване на суха кожа

Маслената месеста част на авокадото също е подходяща за сваляне на грим. На кокосовото масло отстъпва само по това, че не се справя с водоустойчивата козметика.

Месестата част на авокадото, тъй като е твърде плътна, е неудобна за отстраняване на фон дьо тен от бузите и от челото. Но с нея лесно се обработват устните и клепачите.

Натуралният продукт допълнително подхранва кожата, помага за премахване на лющенето.

Алое – средство за сваляне на грим и пълноценна грижа за лицето

Листата на алоето или по-точно сокът от тях често се включват в домашната грижа за лицето. Този натурален продукт освежава и тонизира кожата, омекотява я, бързо отстранява, дори незначителни зачервявания и раздразнения.

Използвайте алое и за сваляне на грим. Растението не е подходящо за отстраняване на водоустойчива козметика от устните и от миглите, но лесно се справя с обикновения грим и червило.

Малко гел от алое нанесете на памучен диск или тампон, внимателно обработете с него лицето. Веднага ще усетите приятна прохлада на лицето.

След процедурата няма да бъде суха, няма да се появи усещане за стегнатост. Наплискайте лицето с хладка вода и нанесете подхранващ крем.