Топ 3 процедури, неподходящи преди важна среща

Здравен блог - процедури, усмивка, вредни

Има козметични процедури, които е по-добре да не се правят преди среща. Причината е, че на лицето остават следи от инжекции или други видове интервенции.

Маскирането с козметични средства едва ли ще се получи, освен това в повечето такива случаи използването на козметика е противопоказно. За какви процедури става въпрос, и каква тяхна алтернатива съществува.

Лазерно шлифоване – салонна процедура, противопоказна преди среща

Тази процедура предполага пълно обновяване на лицето чрез отстраняване на горния слой на кожата.

Прави се с лазер, мощността на лъча на който се подбира във всеки конкретен случай в зависимост от типа кожа, съществуващи проблеми и дефекти.

Но и да изберем някакъв по-лек вариант с минимална мощност на лъча и други параметри.

Кожата във всеки случай отговаря на това въздействие с оток, зачервяване, а в процеса на възстановяване ще се лющи.

Това се отнася особено за дамите със суха и тънка кожа.

Ако толкова желаете да изравните тена на лицето и да коригирате дефектите, е по-добре да спрете своя избор на лекия киселинен пилинг.

За премахване на мъртви клетки и роговите люспи се използват най-слаби киселини – салицилова, млечна, плодови.

Тази повърхностна ексфолиация е напълно достатъчна за получаване на ефект на ярко обновяване – почистване на лицето, намаляване видимостта на бръчките.

Така кожата се подмладява и освежава.

Пилинг PRX-T133 е процедура, без която не минава нито една млада дама, която желае да направи впечатление на своя партньор.

Благодарение на нея се изравнява повърхността и цвета на лицето, свиват се порите.

Стихват огнищата на възпаление и всичко това без каквито и да е негативни последствия.

Как реагира кожата на инжекциите на красота?

Всяка инвазивна интервенция – инжекции ботокс в гънките между клепачите или увеличаване на устните, трябва да се отложи за по-подходящо време.

Но и толкова популярни филъри, най-често другите използвани за корекция козметични недостатъци, въпреки ниският риск от развитие на нежелани странични ефекти също може да наруши всички планове за утрешния ден.

Дори най-добрият професионалист няма рентгеново зрение и при работа може да попадне на някакъв съд, което неизменно да доведе до поява на синини.

Кожата и прилежащите тъкани остават, ако спрете своя избор на нещо по-щадящо. Обърнете внимание на процедура по фотоподмладяване.

Става въпрос за въздействие на кожата със светлина, в резултат на което се образува собствен колаген и еластин, заглаждат се бръчки без каквито и да е нежелани последствия.

Холивудска усмивка преди среща – за и против

Ако желаете да покорите сърцето на мъж с белоснежна усмивка, то процедурата по избелване трябва да се проведе дълго преди първата среща.

В навечерието на срещата това не трябва да се прави в никакъв случай, тъй като тогава не трябва да пиете вино, сок и всякакви други оцветяващи емайла напитки.