3 вредни навика, пагубни за женската красота

Здравен-блог - вредни навици, красота, влияние

Красотата е приоритет за всяка жена. Всяка от нас иска колкото се може по-дълго да запази своята привлекателност. Някои жени често посещават козметик, други се грижат за себе си с домашни средства. Но съществуват навици, които могат сериозно да попречат на старанията ни да бъдем красиви.

Здраве – какво му вреди?

Тютюнопушене, алкохол

Всеобщо известно е, че алкохолът разрушава здравето. Но проблемът е, че разрушаването се случва не веднага, а постепенно. Първоначално всичко тръгва добре – когато изпие чаша вино, човек се отпуска, забравя за проблемите, става му добре.

Но постепенно се появява зависимост. Човек, дори забелязва, че всеки ден иска да пие, тази мисъл не го оставя, крие се от себе си и вече не може да живее без алкохол.

Всичко това съвсем не е задължително, препиването всеки уикенд също се отразява неблагоприятно на здравето. Жените, които имат навика да си пийват повечко в петък вечер се познават по суха и посърнала кожа, преждевременната поява на бръчки.

Косата също се накъсва от алкохола, губи обем, бързо се омазнява. Потъмняват и се разрушават зъбите.

Тютюнопушенето също се отразява неблагоприятно на здравето и на красотата. Дихателната система се задъхва, бронхите и белите дробове се задръстват от продукти на разпада на никотина. Гласът става дрезгав, кожата и зъбите пожълтяват, на лицето се появяват ранни бръчки.

Твърде много захар и захарни изделия

Прекомерното количество захар и захарни изделия също се отразяват неблагоприятно на здравето и красотата. Първо, прекаляването със сладкото води до наднормено тегло, затруднява се сърдечната функция. Второ, прекаляването със сладкото може да доведе до диабет. А това вече е сериозен здравословен проблем, при който страдат бъбреците, ставите и т.н. Влиянието на външността също е неблагоприятно – възникват отоци и подпухване.

Глюкозата е необходима на организма, но в умерено количество. Най-добре да си я набавяме не от захар, бонбони, торти и сладкиши, а от плодове и мед.

Заседнал начин на живот

Недостигът на движение е вредно за здравето и красотата. Първо, заседналият начин на живот води до трупане на излишни килограми, а това излага на риск здравето.

Освен това ако прекарваме по-голямата част от деня си в седнало или легнало положение кръвта застоява в органите. Обмяната на веществата се забавя.

Органите не получават достатъчно кислород и хранителни вещества. В резултат витамини и микроелементи не постъпват в достатъчно количество към кожните клетки, косата и ноктите.

Когато не получава достатъчно хранителни вещества, епидермисът старее по-бързо, забавя се образуването на колаген, косата губи сила и блясък.

Кожата придобива блед оттенък. Сравнете как изглежда лицето ви, когато се връщате у дома след бягане на чист въздух. Това е доказателство какво означава движението за красотата.