Топ съвети за стройно тяло за мързеливи

Здравен блог - мързеливи, фигура, тренировки

Правилно хранене и активен начин на живот са на практика 100% гаранция за здраво, стройно и привлекателно тяло. И макар на пръв поглед всичко да е просто и основните елементи да са само 2. Но какво да правим, ако мързелът надделява и все повече ни отдалечава от толкова желания резултат?

Картата за фитнес за 1 месец и здравословното меню са готови, нагласата е бойна и безкомпромисна. Но буквално за 2-3 дни мотивацията ни отлита някъде, остава мързелът.

Натовареният работен график ни оставя малко време за самите нас, което не желаем да прекараме във вечерни или ранни посещения на фитнес залата.

Как да получим стройно тяло и да се поддържаме във форма във всяка ситуация и при всякакви обстоятелства?

В борбата за красиво тяло няма място за изтощение

Стегнатото и красиво тяло е за трудолюбивите. Повечето поели по пътя към правилния начин живот започват с програма максимум, която включва строга диета и изтощителни тренировки.

Тайната е, че това не е единственият начин да се сдобием с красиво тяло. Организмът трудно се адаптира, а гладът, прекомерната умора, мускулната болка и раздразнение, предизвикани от тях, действат в обратна посока, като предизвикват бързи сривове.

Измененията трябва да бъдат постоянни и комфортни. Само правилното постепенно сваляне на килограми дава дългосрочен резултат, и няма да навреди на здравето.

Тренировките могат да бъдат кратки, леки, но същевременно интензивни. Най-важното е да не се усеща 100% дискомфорт.

Правилната физическа активност оставя усещане за приятна умора и морално удовлетворение от свършената работа. Изнурителните тренировки още от първия ден могат да убият всякакво желание за спорт.

Затова не трябва да притискаме себе си, а постепенно в комфортен ритъм, но редовно да вървим по пътя към идеалното тяло и самоусъвършенстването.

На тялото трябва да се осигури енергиен потенциал

Често причина за сривове и нежелание да правим нещо е елементарната липса на сили, тоест на енергия. Възможно е да се дължи на неотдавнашно заболяване, недостатъчно постъпване на вода и хранителни вещества в организма във връзка с неправилното хранене.

Много не означава добре, внимание следва да се обърне именно на качествения състав на менюто. В менюто трябва да присъстват всички необходими полезни вещества.

Важността на сутрешната физзарядка за борба с мързела

Най-често убиец на мотивацията е отлагането. Сутринта вземаме решения, че вечерта ще тренираме и ще започнем да се храним правилно в борбата с наднорменото тегло.

И с настъпването на утрото физзарядката се отлага за сутринта. Сутринта излишното отлагане, неподкрепените с действия и обещания, дават на мързела възможност да се прояви.

Но какво ни пречи в момента, в който вземе решение да тренираме да направим 10 клякания?