Възможно ли е да постигнем промяна в цвета на косата, без да използваме боя

промяна на цвета на косата

Напоследък забелязваме, че е изключително модерно да залагаме единствено на натурални и био продукти, било то хранителни, питейни, козметични и какви ли не още. Прави ни впечатление, че един не малък кръг от хора у нас и по света все по-често си задават въпроса дали е възможно да постигнат желания цвят на косата, без това да изисква намесата на боя за коса. Истините са две и прочитайки редовете по-долу, то ще можете и сами да си отговорите на този въпрос.

Защо най-често хората прибягват към натурални продукти за пигментация на косата

Не е измама, че много от продуктите за коса успяват да повлияят негативно върху структурата на косъма, правейки го да изглежда по-тънък и лишен от какъвто и да било блясък. В повечето случаи за това допринасят непрофесионалните бои за коса. Те съдържат безброй съставки, които в никакъв случай не можем да наречем щадящи или безобидни.

Можете лесно да различите тези продукти от качествените бои за коса по това, че обикновено в опаковката им ще откриете две тубички, в едната от които е самата боя, а във втората е окислителят. Често окисляващата течност не е подходяща. Това, разбира се, няма как да го знаете, ако не се занимавате професионално като фризьор.

Чувствителността на скалпа е втората причина, заради която дамите прибягват към боядисване с натурални съставки. Какво по-неприятно от това след процедура в любимото ви студио за разкрасяване кожата на главата ви да се покрие с пъпки, да получите неприятен сърбеж и дълго време след това да не можете да се престрашите за повторна процедура.

Съществува ли така нареченото натурално боядисване на косата

За огромна радост на суетните дами боядисването с натурални продукти съвсем не е мит, а напротив. Природните средства не просто ще превърнат цвета на косата ви в неузнаваем, но те също така са в състояние завидно да укрепнат нейния общ вид и да придадат завидна еластичност на косъма. Вероятно много хора, след като използвате натурални съставки, ще ви задават въпроса на какви точно процедури сте се подлагали и колко скъпи са те.

Единственото, което природните средства не са в състояние да променят, е тъмната коса да се превърне в руса. Ето и някой от продуктите, за които дори не сте и предполагали, че могат да имат подобно действие:

  • Мед;
  • Лук;
  • Орехи.

Преди да се подложите на каквато и да било процедура, то нашият съвет е да съберете максимално количество информация за това как точно да бъде извършена тя. Така ще можете да постигнете максимални резултати и да се радвате на съвършена прическа за дълго време.