Вредни ли са украшенията?

Украшения

Знаете ли, че съществуват лекари- рефлексотерапевти? Тези професионалисти разработват изключително интересни проблеми, от особена полза за жените, които много държат на перфектния външен Вид. Оказва се, че лекарите доказват негативните качества на красотата и последствията, които може да предизвикат пристрастията ни към един или друг вид метал.

Източници на проблеми
Обикновено и мъжете, и жените имат украшения, които не свалят никога. Или почти никога. Такива например са брачните халки, годежните пръстени, любими синджирчета и висулки. Безобидните на пръв поглед бижута могат «тайно» да нанасят вреда на здравето ни, без изобщо да разберем, че причината за дискомфортното ни състояние е именно в нашата «украса». Много хора се оплакват често от главоболие или от неприятни усещания в стомаха, а не знаят, че проблемите им могат да не са странични.

Медицински извод
Обикновено съпрузите смятат, че когато половинката им не носи венчалния пръст означава, че вече не изпит чувства. Доказано е обаче, че мъжете, които носят постоянно халката си, имат сексуални проблеми два пъти повече от тези. които я свалят от време на време.

Енергийни канали
В тялото ни постоянно циркулира енергия, която протича по определени канали. В Китай наричат тази енергия „ци”, а в Индия -прана. Кръглите метални предмети могат да притискат енергийните канали и да предизвикват дискомфорт. Но това се случва, само ако ги носим по 24 часа в денонощието. Не случайно едно време графините са слагали украшенията си минути преди началото на баловете и церемониите и веднага след това са ги оставяли в кадифени торбички.

Когато сложим пръстените
Рефлексотерапевтите твърдят, че само поставянето на един пръстен веднага притиска шест канала: тези на сърцето и белите дробове, дебелото и тънкото черво и перикарда. Поставянето на синджир на врата блокира каналите на тънкото и дебелото черво, жлъчката, пикочния мехур и стомаха.

Съществува една поговорка, която гласи:
„Което си прежалил, на съответния пръст си сложи украшение”. Палецът отговаря за белите дробове, показалецът – за дебелото черво, а средният – за кръвообращението и половата система. Безименният пръст съответства на хормоналната система. Ако постоянно носите пръстен на кутрето, можете да очаквате проблеми със сърцето или тънкото черво. Същото се отнася и до пръстите на краката. Палецът е пряко свързан с енергийните канали, минаващи през черния дроб. Вторият – със стомаха, четвъртият – с жлъчката. Малкото пръстче «отговаря» за бъбреците. Съвсем’ спокойно можете да украсявате средния пръст на крака си.

За да не гледа съпругът ви встрани
Източните лечители вярват, че златото изразява мъжкото начало, а среброто женското. Не е случаен и фактът, че брачните халки се носят на безименния пръст. Той отговаря за хормоналната система и намалява желанията на съпрузите да правят крачка встрани.

Здравословни съвети
Научно доказано е, че постоянното носена на пръстени и синджирчета може не само да предизвика дискомфорт, но и да разболее човек. Затова не трябва да носите бижутата повече от 3-4 часа на денонощие. Изключение правят обеците, тъй като ушите не са свързани с енергийните канали.