Защо вашето момче иска да играе с детски кукли

Детски кукли за момчета - какво се крие зад това

Една от репликите, които ви съветваме да не повтаряте на вашето момченце, е: „Момчетата не плачат”. По този начин детето си изгражда изключително грешни възгледи за хората и техните взаимоотношения.

Съгласни ли сте, че децата опознават света, благодарение на своите играчки. Ако един възрастен човек  е на мнение, че ролята на жената е в кухнята, а тази на мъжа – да изкарва пари, то навярно за това е допринесло тяхното оформяне още в най-ранна детска възраст.

Знаете ли, че детската кукла е точно онази играчка, подтикваща всяко едно дете да я милва, гушка и по този начин да изразява своите чувства. Момичетата предпочитат да си играят с този тип играчка и благодарение на нея те подхождат творчески към своите грим, прическа, облекло на по-късен етап от възрастта си.

Ако повтаряте на едно 2-3 годишно момче, че не бива да си играе с кукли или му забранявате, то бъдете сигурни, че страстта към тях все повече ще се увеличава. Нима самите вие не сте попадали в ситуация, когато нещо ви е било забранявано и неусетно вие започвате още по-силно да го искате и желаете.

Децата са буквалисти и винаги приемат за чиста монета всичко, което им се казва. Ако изпитвате неутолим стремеж да научите децата си на уважение и ценности, а заобикалящата ви среда контрира усилията ви, то навярно резултат няма да е това, което искате.

Каква е основната причина момченцето да гушне кукла, вместо кола

Още от ранна детска възраст на децата им се вменява, че момчетата трябва да са първи във всичко, те не бива да се пречупват, винаги трябва да държат чувствата в себе си и да бъдат хладнокръвни. При момиченцата нещата изглеждат по един коренно различен начин. Те трябва да са мили, внимателни, грациозни, нежни и винаги да изглеждат добре.

Не е вярно, че момченцата винаги трябва да бъдат необуздани хулигани, които трошат играчките си и все с някого са се сдърпали. Не забравяйте, че всяко едно дете се нуждае от милувки и ласки и ако вие не им ги давате, защото не го намирате за необходимо, то бъдете сигурни, че детето ви ще потърси утеха точно в онази играчка, която позволява да бъде гушната, като куклата, например.

И не си мислете, че ако вечер, преди да заспи синът ви, той завие своята кукла, това ще го направи по-малко мъж. Нима не искате един ден да се гордеете, че сте отгледали човек, който е готов да се притече, ако се нуждаете от помощ, който е готов да вземе в прегръдките си бездомно животно и да се отнася с нежност към дамата на сърцето си?!?

Искрено се надяваме статията да ви е била полезна и до някъде да е успокоила нажежените ви притеснения и безпокойства за това, че вашето момче предпочита да си играе с кукла, вместо това по цял ден да бута камиончета и коли.

Rate this post