Здравословна диета за отслабване

здравословно отслабване

Когато сте взели решение да следвате някоя диета за отслабване е важно да знаете, че отслабването трябва да е не бързо, а здравословно и плавно, ако искате да запазите достигнатото тегло и след нейното приключване. Не търсете бърза рецепта за отслабване – такава няма.

Добре е преди да се насочите към определена диета за отслабване да се консултирате със специалист диетолог, които да изготви специално за вас режим на хранене. Така ще сте сигурни, че диетата ви ще има успех.

Веднъж взели решение да следвате диета за отслабване не се отказвайте и не отлагайте. Информирайте се и следете за калориите, които приемате и се стремете да сте в границите на нужните ви за деня калории.

За да постигнете дълготраен ефект с диетата за отслабване трябва да промените начина си на живот и хранене, като се стремите да избягвате мазните и тлъсти меса, пържените храни, бързите закуски, сладките неща, мазните сосове, солта и алкохола. Увеличете приема на течности (вода, чай, прясно приготвени сокове) и добавяйте в менюто си много плодове и зеленчуци.

Научете се да се храните по няколко пъти на ден, но с балансирана и разнообразна храна, която да приемате в по – малки порции. Закуската е особено важна, ако искате да отслабнете здравословно затова не я пропускайте. По възможност докато следвате диетата за отслабване се стремете да си приготвяте домашна храна,за да сте сигурни какво слагате и как е приготвена храната. Хранете се бавно, като добре смилате храната си.

Всяка една диета за отслабване няма да е толкова ефективна, ако не се комбинира със спорт. Движението и заниманията с някакъв вид спорт са от особено голямо значение, затова си изградете навик да правите упражнения у дома си, да ходите на фитнес или да се разхождате. Ако обичате танците, това също е начин да стегнете фигурата си и да изгорите малко калории.