Здравословното отслабване

диета

Диетите за отслабване са толкова много, че най – вероятно ще срещнете трудности при избора на подходящата за вас диета за отслабване. Не се притеснявайте да не сгрешите в избора си. Истината е, че няма „най – добра” диета. За едни една диета за отслабване е отлична, за други това изобщо не е така. Затова е добре преди да предприемете важната стъпка да следвате диета за отслабване да потърсите професионален съвет от специалисти, които могат да изготвят специален хранителен режим единствено за вас.

Ако очаквате обаче да отслабнете веднага ще останете разочаровани. Не се подлъгвайте да спазвате строги диети или да гладувате  -няма да постигнете много и дори да успеете да свалите няколко килограма, ще ги възвърнете отново много бързо след приключване на диетата или гладуването. Здравословното отслабване става плавно и постепенно – единствено тогава можете да сте сигурни, че ще успеете да отслабнете и да задържите достигнатото идеално за вас тегло.

Да спазвате диета означава да се подчинявате на известни правила, ако искате отслабването ви да има успех. Наясно съм ,че както всички правила и тези, които ви се налага да спазвате са трудни за изпълнение, затова трябва да сте напълно сигурни, че искате да отслабнете. Единствено вие сте отговорни за това как се развива диетата ви за отслабване и ако не следвате правилата, ще излъжете единствено себе си.

Ако искате отслабването ви да е здравословно и трайно трябва да промените начина си на хранене като следите какви продукти купувате и като се научите да броите калориите, които те съдържат.

Не насилвайте организма си да гладува, така няма да си направите услуга. Просто се хранете по – често, но намалете количеството храна. Включете в дневното си меню пресните плодове и зеленчуци, супите и зеленчуковите бульони и намалете мазните храни и газираните напитки.

Едновременно с диетата за отслабване започнете да тренирате, тъй като единствено комбинацията на диета със спорт ще ви помогне да отслабнете трайно.